Ce trebuie să știi despre congelatul cărnii de porc. Cât rezistă și cum o depozitezi în siguranță
Vin sărbătorile cât de curând, iar de pe masa cu bunătăți nu pot lipsi preparatele din carne de porc.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 18 Noiembrie 2022, 17:57 | Actualizat: Luni, 12 Decembrie 2022, 10:23Gospodinele știu cel mai bine cum să facă cele mai bune mâncăruri și gustări cu carne de porc. De pe masa de Crăciun, nu poate lipsi acest aliment atât de iubit de români.
Ce trebuie să știi despre congelatul cărnii de porc. Cât rezistă și cum o depozitezi în siguranță
Congelatorul trebuie să fie setat la minus 17 grade Celsius, indiferent dacă acea carne de porc este gătită sau crudă, scrie Playtech.
Cotletele de porc crude pot fi congelate în siguranță până la șase luni. Fripturile de porc crude pot rămâne în congelator până la un an.
Pe aceeași temăProdusele din carne de porc gătite pot fi congelate până la patru luni. Poți pune carnea gătită într-un recipient etanș, special conceput pentru congelator. Dacă pui sos deasupra, șansele ca produsul să se usuce vor fi scăzute.
Fileul de porc poate fi păstrat între patru și 12 luni în congelator dacă este depozitat și ambalat corespunzător. Pune carnea la frigider sau în congelator în termen de două ore din momentul în care a fost gătită, mai scrie sursa citată.
Ce conține carnea de porc
Carnea de porc este consumată, în mod obișnuit, în întreaga lume, în special în SUA și Asia, dar nu este permisă în anumite religii (și anume islam și iudaism).
Carnea de porc este alcătuită în mare parte din proteine. Conținutul de proteine din carnea slabă de porc și gătită este de aproximativ 26% din greutatea cărnii proaspete, scrie Healthline.
Când este uscată, conținutul de proteine al cărnii de porc poate ajunge până la 89%, ceea ce o face una dintre cele mai bogate surse de proteine din alimentație.
Conține toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari pentru creșterea și întreținerea corpului. De fapt, carnea este una dintre cele mai complete surse alimentare de proteine.
Din acest motiv, consumul de carne de porc – sau de alte tipuri de carne – poate fi destul de benefic pentru culturiști, sportivii în recuperare sau pentru persoanele care au urmat intervenții chirurgicale.
Carnea de porc conține diferite cantități de grăsime. Proporția de grăsime din carnea de porc variază, de obicei, între 10-16%, dar poate fi mult mai mare în funcție de modul de tăiere și de alți factori.
Grăsimea de porc, numită untură, este uneori folosită ca grăsime pentru gătit.
Ca și alte tipuri de carne roșie, carnea de porc este compusă în principal din grăsimi saturate și grăsimi nesaturate, prezente în cantități aproximativ egale.
Carnea de porc este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv tiamină, zinc, vitamina B12, vitamina B6, niacină, fosfor și fier.
Consumul moderat de carne slabă de porc, ca parte a unei diete sănătoase, este puțin probabil să crească riscul apariției bolilor de inimă.