Oamenii sunt în febra pregătirilor pentru Crăciun. De la decorațiuni până la meniul de sărbători și cadourile sunt puse la punct în aceste zile.
Carnea de porc este aproape nelipsită de pe mesele românilor în aceste zile. Deși încă suntem în post, românii se pregătesc pentru mesele îmbelșugate de sărbători.
Metodă rapidă de marinare a cărnii de porc. Rezultatul este delicios
Friptura de porc este una dintre vedetele mesei de Crăciun. Aceasta trebuie să fie cât mai fragedă și gustoasă. Dacă unii oameni au timp să marineze carnea după metoda clasică, de aproximativ două zile, alții au nevoie de o metodă rapidă pentru același rezultat delicios.
Această metodă este ideală pentru orice fel de carne, nu doar cea de porc. Acest proces nu necesită mai mult de câteva ore.
Ingrediente
- ulei de măsline
- sare
- boia
- piper
- plante aromatice, după gust
- component acid, precum bere, vin, suc de mere, oțet aromatic sau iaurt
- usturoi sau ceapă (opțional)
- sos, precum cel de soia, curry sau unul iute.
Cel mai important ingredient, potrivit unei surse, este componentul acid, care îi dă un gust deosebit. Dar și sosul. Carnea de porc este complimentată deosebit de sosul de sosurile propuse mai sus.
Citește și: Ingredientul secret care transformă salata de boeuf într-un deliciu culinar. Ce să pui în ea
Metodă de preparare
Într-un vas încăpător se amestecă ingredientele. În funcție de cantitatea de carne, se folosesc câteva linguri de ulei de măsline, jumătate de pahar de vin alb sec, cimbru, sare, boia dulce, piper. De asemenea, se pot adăuga doi căței de usturoi, salvie, oregano, sos la alegere și ierburi aromatice.
După care se ia carnea și se unge cu acest amestec. Se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă la marinat în frigider. După doar câteva ore se poate găti carnea, iar rezultatul este delicios. De asemenea, poate fi păstrată la frigider 48 de ore.
Rețeta pentru cele mai bune Turte de Crăciun sau Scutecele Domnului. Cum se prepară acest deliciu al Sărbătorilor de iar...