Antena Căutare

Metodă rapidă de marinare a cărnii de porc. Rezultatul este delicios

Carnea de porc este printre specialitățile de Crăciun. Iată o metodă rapidă de marinare.

Galerie
Rețetă rapidă ideală pentru carnea de porc | Shutterstock

Oamenii sunt în febra pregătirilor pentru Crăciun. De la decorațiuni până la meniul de sărbători și cadourile sunt puse la punct în aceste zile.

Carnea de porc este aproape nelipsită de pe mesele românilor în aceste zile. Deși încă suntem în post, românii se pregătesc pentru mesele îmbelșugate de sărbători.

Citește și: Roata rețetelor. Ce este și cum se consumă Ras el Hanout. Rețeta suculenta de pulpe de pui cu suc de citrice și legume coapte

Metodă rapidă de marinare a cărnii de porc. Rezultatul este delicios

Articolul continuă după reclamă

Friptura de porc este una dintre vedetele mesei de Crăciun. Aceasta trebuie să fie cât mai fragedă și gustoasă. Dacă unii oameni au timp să marineze carnea după metoda clasică, de aproximativ două zile, alții au nevoie de o metodă rapidă pentru același rezultat delicios.

Această metodă este ideală pentru orice fel de carne, nu doar cea de porc. Acest proces nu necesită mai mult de câteva ore.

Citește și: Neatza cu Răzvan și Dani, 11 decembrie 2024. Rețeta de cremă de cartofi și chiftele. Ce ingrediente a folosit Nicolai Tand

Ingrediente

- ulei de măsline

- sare

- boia

- piper

- plante aromatice, după gust

- component acid, precum bere, vin, suc de mere, oțet aromatic sau iaurt

- usturoi sau ceapă (opțional)

- sos, precum cel de soia, curry sau unul iute.

Cel mai important ingredient, potrivit unei surse, este componentul acid, care îi dă un gust deosebit. Dar și sosul. Carnea de porc este complimentată deosebit de sosul de sosurile propuse mai sus.

Citește și: Ingredientul secret care transformă salata de boeuf într-un deliciu culinar. Ce să pui în ea

Metodă de preparare

Într-un vas încăpător se amestecă ingredientele. În funcție de cantitatea de carne, se folosesc câteva linguri de ulei de măsline, jumătate de pahar de vin alb sec, cimbru, sare, boia dulce, piper. De asemenea, se pot adăuga doi căței de usturoi, salvie, oregano, sos la alegere și ierburi aromatice.

Citește și: Ce preț are un kilogram de carne de porc înainte de sărbători. Românii se gândesc cu frică la cheltuielile de anul acesta

După care se ia carnea și se unge cu acest amestec. Se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă la marinat în frigider. După doar câteva ore se poate găti carnea, iar rezultatul este delicios. De asemenea, poate fi păstrată la frigider 48 de ore.

Rețeta pentru cele mai bune Turte de Crăciun sau Scutecele Domnului. Cum se prepară acest deliciu al Sărbătorilor de iar...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x