Cum sa prepari sirop din floare de soc
Florile de soc vor aparea spre sfarsitul lunii mai si sunt numai bune de cules - de preferat intr-o zi insorita, cand sunt pline de parfum - ca sa le transformi in sirop de casa. Diluat cu apa minerala, se obtine o bautura racoritoare de care sa te bucuri de-a lungul verii sau se poate folosi un strop in unele retete, care contin fructe si frisca.
Publicat: Marti, 08 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 22 Decembrie 2020, 16:57Sirop din soc si lamaie
Ingrediente:
- 1,8 kg. de zahar;
- 1,2 l de apa;
- 20 de flori de soc;
- coaja rasa de la doua lamai;
- 2 lamai;
- 75g de acid citric.
Mod de preparare:
1. Se dizolva zaharul in apa pusa la fiert la foc mic. Cand apa a fiert, se adauga florile de soc, impreuna cu coaja de lamaie. Restul lamailor se taie felii si se adauga in sirop, impreuna cu acidul citric.
2. Se amesteca bine, se acopera si se lasa la infuzat 24 de ore intr-un loc racoros. Se strecoara printr-un tifon si se toarna in sticle sterilizate. Odata deschise, sticlele se tin la frigider.
FOTO: goodfood.ro