Desert: Rețeta Biscuiti cu malai si portocale
Biscuitii cu malai si portocale sunt foarte fragezi si aromati. Dupa ce i-ai preparat, pot fi pastrati mai multe zile, daca ii depozitezi intr-o cutie ermetica.
Publicat: Miercuri, 23 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Luni, 28 Decembrie 2020, 14:17Ingrediente pentru rețeta Biscuiti cu malai si portocale:
- 100g zahar fin;
- 250g malai;
- 100g faina;
- un praf de sare;
- 170g unt, taiat cubulete (la temperatura camerei);
- coaja rasa de la 3 portocale;
- 2 oua mari, batute.
Mod de preparare pentru rețeta Biscuiti cu malai si portocale:
1. Se amesteca zaharul cu malaiul, faina si sarea. Se adauga untul moale, coaja de portocale si ouale. Se bate totul cu un tel, pana amestecul devine omogen. Se pune intr-un sprit (sau intr-o punga alimentara cu un colt taiat) si se spriteaza, pe hartie de copt, biscuiti rotunzi sau de alte forme (eu am mai facut cercuri si linii). Se dau la frigider cel putin jumatate de ora sau la congelator 10-15 minute.
2. Se incinge cuptorul la 180ºC. Se coc biscuitii 7-8 minute (in functie de dimensiuni), pana devin rumen-aurii. Se lasa la racit pe un gratar metalic.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro