Desert: Rețeta Briose glazurate
Poti prepara briosele alaturi de cei mici. Pune-i sa le decoreze cum doresc.
Publicat: Sambata, 02 Iunie 2012, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 30 Decembrie 2020, 20:16Ingrediente pentru rețeta Briose glazurate:
- 100g de zahar fin;
- 100g de unt moale;
- 100g de faina amestecata cu o lingurita praf de copt;
- 2 oua;
- 1 lingurita extract de vanilie;
PENTRU GLAZURA
- 200g de unt foarte moale;
- 200g de zahar pudra;
- bombonele decorative, bezele gumate etc.
VEI AVEA NEVOIE DE:
- 1 tava pentru briose cu 12 locasuri si 12 forme de hartie;
- tel sau mixer;
- sita pentru cernut;
- sprit pentru glazurat.
Mod de preparare pentru rețeta Briose glazurate:
1. Incalzeste cuptorul la 180º C/gaz 4. Pune cate o forma de hartie in locul destinat din tava.
2. Pune untul si zaharul intr-un bol si bate-le bine (daca untul nu e suficient de moale, nu se va amesteca bine). Cerne faina deasupra.
3. Sparge ouale intr-un bol separat si bate-le cu telul. Adauga ouale peste amestecul cu unt, apoi toarna si extractul de vanilie. Amesteca totul bine.
4. Imparte compozitia, cu o lingura, in cele 12 forme de hartie. Baga tava la cuptor 20 de minute.
5. Amesteca untul si zaharul pudra pana cand obtii o glazura cremoasa. Toarna glazura intr-un sprit.
6. Lasa briosele sa se raceasca complet in tava. Glazureaza-le si decoreaza-le cu bezele, bomboane sau cu ce mai vrei tu.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro