Desert de sezon: Rețeta Tarta cu cirese
Iata o tarta delicioasa de sezon! Daca doresti, poti folosi cirese confiate.
Publicat: Luni, 21 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 27 Decembrie 2020, 16:32- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Tarta cu cirese:
PENTRU ALUAT
- 300g de faina;
- 225g de unt;
- 2 linguri de zahar;
- 1 lingura de sare;
- 250ml de lapte batut;
- 250g de cirese pentru ornat.
PENTRU CREMA DE PATISERIE
- 300ml de lapte;
- ½ baton de vanilie (taiat pe lungime);
- 3 galbenusuri;
- 50g de zahar;
- 20g de faina;
- 20g de amidon;
- ½ lingura Kirsch (lichior de cirese).
PENTRU TOPPING
- cirese proaspete.
Mod de preparare pentru rețeta Tarta cu cirese:
1. Se amesteca faina, zaharul si sarea intr-un bol mare. Se adauga untul si se amesteca pana se formeaza firimituri. Se toarna laptele batut si se omogenizeaza; se impacheteaza in folie de plastic si se lasa la frigider timp de o ora.
2. Se fierbe laptele cu vanilia si jumatate din cantitatea de zahar. Intr-un bol, se bat galbenusurile cu restul de zahar, faina si amidonul. Se inlatura vanilia, se toarna o treime din lapte peste galbenusuri, se amesteca bine, apoi se pune compozitia peste laptele ramas in cratita. Se tine pe foc, amestecand incontinuu cu un tel, pana se ingroasa. La final, se incorporeaza lichiorul, apoi se lasa la racit.
3. Se incinge cuptorul la 190°C. Se intinde aluatul pana ajunge la ½cm grosime si se pune intr-o forma de tarta cu diametrul de 28cm, unsa cu unt. Se coace orb 10 minute, apoi se coace normal 5 minute, pana aluatul devine auriu. Se scoate din forma si se lasa la racit.
4. Se pune tarta pe o farfurie intinsa, se umple cu crema si se orneaza cu cirese.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro