Desert delicios: Reteta Budinca cremoasa de orez cu prune inabusite
O reteta rapida si delicioasa, pentru intreaga familie.
Publicat: Miercuri, 14 Decembrie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 14 Februarie 2021, 13:59Ingrediente pentru reteta Budinca cremoasa de orez cu prune inabusite:
PENTRU PRUNE
- 200ml vin de Porto (sau alt vin rosu dulce);
- 200ml de vin rosu;
- 1 baton de scortisoara;
- 1 stea de anason;
- 100g de miere lichida;
- coaja rasa si sucul de la 2 portocale;
- 500g de prune taiate in jumatate, fara samburi.
PENTRU BUDINCA DE OREZ
- 1 litru de lapte integral;
- 250m de smantana lichida;
- 1 pastaie de vanilie, taiata pe lungime;
- 1 baton de scortisoara;
- 100g de zahar tos;
- 200g de orez;
- 50g de unt;
- 250g de branza mascarpone.
Mod de preparare pentru reteta Budinca cremoasa de orez cu prune inabusite:
1. Se incinge cuptorul la 140º C/gaz 1. Intr-o tigaie, se pun vinul, scortisoara si anasonul si se aduc la punctul de fierbere. Cand lichidul s-a redus la jumatate, se adauga mierea, sucul si coaja de portocala.
2. Lichidul se toarna peste jumatatile de prune, intr-o tava, se acopera cu hartie de copt uda si se inabusa la cuptor 30 de minute. Prunele se lasa la racit in lichid.
3. Laptele, smantana, vanilia, scortisoara si zaharul se pun intr-o oala. Se aduc la punctul de fierbere, apoi se iau de pe foc si se lasa la infuzat 1 minut.
4. Oala se pune inapoi pe foc, se adauga orezul si se amesteca. Se lasa la fiert timp de 40 de minute, amestecand frecvent. Se ia de pe foc, dar se pastreaza la cald. Inainte de a servi budinca, se scot vanilia si scotisoara. Se adauga untul si branza mascarpone si se amesteca. Se imparte in cesti mari de cafea si se orneaza cu prunele inabusite.
Pofta buna!
Citeste si Good Food!