Desert delicios: Negrese glazurate cu sos de ciocolata
Nu ne trebuie o anumita stare ca sa putem manca ciocolata. Tocmai de aceea va si recomandam ca desert, in aceasta seara, negrese glazurate cu sos de ciocolata. Pofta buna!
Publicat: Vineri, 17 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:45Ingrediente pentru rețeta Negrese glazurate cu sos de ciocolata:
200g ciocolata amaruie
100g ciocolata cu lapte
85g unt
100g zahar
85g zahar brun
3 oua, la temperatura camerei, batute usor
140g faina alba
140g nuci, tocate mare
200ml iaurt natural
Mod de preparare pentru rețeta Negrese glazurate cu sos de ciocolata:
1. Se incinge cuptorul la 180°C/aer cald sau 160°C/gaz 6 si se tapeteaza cu hartie de copt o tava de cuptor mijlocie, adanca. Se topesc 100g ciocolata amaruie, toata ciocolata cu lapte si untul intr-un castron termorezistent pus intr-un vas cu apa clocotinda. Se ia de pe foc si se adauga zaharul. Se lasa sa se raceasca putin, timp in care se pregatesc celelalte ingrediente.
2. Se incorporeaza ouale in ciocolata, apoi nucile si un praf de sare si se amesteca bine. Se toarna compozitia in tava si se coace 25-30 de minute. Se lasa la racit in tava.
3. Pentru sos, se topeste restul de ciocolata amaruie, se amesteca apoi cu iaurtul si se da la rece. Pentru a servi, se taie prajitura in bucati atat de mari cat doriti si se serveste cu sosul de ciocolata.
Pofta buna!
Foto: Good Food