Desert inedit: Negrese-cheesecake cu zmeura
Ciocolata cu zmeura este o combinatie delicioasa!
Publicat: Marti, 06 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Luni, 30 Noiembrie 2020, 19:33Ingrediente pentru rețeta Negrese-cheesecake cu zmeura:
- 125g de faina;
- 250g de zahar pudra;
- 180g de unt, taiat cubulete;
- 180g de ciocolata, tocata;
- 1 mana de zmeura;
- 420g crema de branza, la temperatura camerei;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 5 oua, la temperatura camerei.
Mod de preparare pentru rețeta Negrese-cheesecake cu zmeura:
1. Se incinge cuptorul la 180° C. Se unge cu unt o forma termorezistenta, rectangulara. Pentru compozitia de negrese, se bate untul cu 125g de zahar. Se adauga 3 oua, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare adaugare. Se topeste ciocolata la bain-marie, se lasa sa se raceasca usor, apoi se toarna peste crema de unt. Se incorporeaza faina.
2. Pentru compozitia de cheesecake, se mixeaza crema de branza cu vanilia, zaharul si ouale ramase.
3. Se intinde in forma compozitia de negrese, peste ea se intinde cea de cheesecake si se infige zmeura din loc in loc. Se coace 40-45 de minute, pana cand crema de branza s-a legat. Se lasa sa se raceasca (de preferat peste noapte), apoi se taie in patrate.
Poftă bună!
FOTO: thekitchn.com