Desert: Rețeta Parfait de zmeura
Acest desert are la baza celebra "bezea italieneasca" si este gata in 30 de minute. Pofta buna!
Publicat: Luni, 07 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 22 Decembrie 2020, 14:27- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Parfait de zmeura:
400g de zmeura
300ml de smantana pentru frisca
2 lingurite extract de vanilie
2 albusuri
100g de zahar fin
Mod de preparare pentru rețeta Parfait de zmeura:
1. Se tapeteaza cu folie alimentara o forma de cozonac de 900g. Se paseaza 300g de zmeura, apoi se strecoara printr-o sita de nylon (metalul ar putea reactiona cu acidul din zmeura). Se pastreaza intregi celelalte bucati de zmeura. Se bate smantana cu extractul de vanilie pana devine frisca.
2. Se pune zaharul intr-o craticioara cu 1½ linguri de apa. Se incalzeste usor, pana ce zaharul se dizolva, apoi se mareste focul si se fierbe 2 minute. Intre timp, se bat albusurile spuma. Dupa ce siropul a fiert 2 minute, se incepe turnarea lui in fir subtire peste spuma de albus, amestecand incontinuu. Se bate spuma in continuare vreo doua minute, pana ce bezeaua s-a racit complet.
3. Se incorporeaza bezeaua in frisca, putin cate putin. Se imparte amestecul in doua boluri. Se adauga piureul de zmeura intr-unul din boluri, apoi se raceste.
4. Se toarna amestecul simplu pe fundul formei, apoi se impinge in acest aluat, cu atentie, zmeura intreaga ramasa. Se congeleaza 1½ ore, apoi se scoate de la congelator si se adauga amestecul cu zmeura. Se congeleaza cel putin 3 ore sau pana doresti sa-l servesti. Se scoate din frigider cu 20 de minute inainte de a fi servit.
Poftă bună!
Sursa: Good Food