Desert: Rețeta Pudding cu lemon curd, nucsoara si ghimbir
Lemon curd este o crema de lamaie care poate fi preparata acasa sau cumparata din magazinele bio. Aceasta budinca este extrem de delicioasa!
Publicat: Joi, 03 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 19 Decembrie 2020, 20:13- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Pudding cu lemon curd, nucsoara si ghimbir:
- unt, pentru uns vasul;
- 600ml de lapte;
- 4 oua;
- 8 linguri de zahar;
- 75g de biscuiti macinati (sau piscoturi);
- coaja rasa de la 1 lamaie;
- ½ lingurita de nucsoara;
- ½ lingurita de ghimbir;
- lemon curd.
Mod de preparare pentru rețeta Pudding cu lemon curd, nucsoara si ghimbir:
1. Se incinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se unge cu unt un vas termorezistent. Se pune laptele la fiert. Intre timp, se amesteca patru linguri de zahar cu biscuitii, coaja de lamaie, nucsoara si ghimbirul. Cand laptele a dat in clocot, se ia de pe foc si se adauga amestecul de biscuiti. Intr-un bol, se bat bine (cu mixerul sau cu un tel) trei galbenusuri si un ou, apoi se incorporeaza in compozitia cu lapte si se lasa deoparte 30 de minute.
2. Dupa ce au trecut 30 de minute, se da vasul la cuptor timp de 50 de minute. Intre timp, albusurile se bat spuma, apoi se adauga gradat patru linguri de zahar si se bat din nou, pana stau tepene.
3. Se scoate vasul din cuptor, se intinde deasupra aluatului un strat generos de lemon curd, se adauga bezeaua cu lingura (pentru un aspect mai frumos, poti folosi un pos si un sprit zimtat). Se da din nou la cuptor 10-15 minute, pana se rumeneste bezeaua.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro