Rețetă cu pește. File de biban cu sos de pătrunjel verde și garnitură de rosii umplute și gratinate la cuptor.
Dacă sunteți în căutarea unei rețete cu pește, Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, vă vine în ajutor cu delicioasa rețetă File de biban cu sos de pătrunjel verde și garnitură de rosii umplute și gratinate la cuptor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 20 Ianuarie 2020, 09:40 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:00Fileul de biban se prepară simplu, tras la tigaie pe pat de sare, iar roșiile vor fi umplute cu o compoziție din pesmet și semințe de dovleac, iar gustul acestor preparate va fi completat cu un delicios sos de pătrunjel verde.
Ce ne trebuie pentru Rețeta File de biban cu sos de pătrunjel verde și garnitură de rosii umplute și gratinate la cuptor:
- 2 buc. biban
- 4 roșii
- 200 gr unt
- 1 leg pătrunjel
- frunze de busuioc
- 2 lămâi
- 100 gr pesmet
- 50 gr semințe de dovleac
- 1 cățel de usturoi
- 2 ouă
- sare și piper
Rețeta File de biban cu sos de pătrunjel verde și garnitură de rosii umplute și gratinate la cuptor - Preparare
Într-un bol, amestecăm pesmetul cu semințele de dovleac, frunze de busuioc tocate, sare, piper și puțin usturoi și legăm amestecul cu două ouă.
Tăiem un capac de la roșii, le scobim de interior și le umplem cu amestecul de mai sus, Punem deasupra câte un cubuleț de unt și le dăm la cuptor până se gratinează frumos.
Curățăm și tanșăm bucățile de pește, le asezonăm cu sare, piper, busuioc și le tragem la tigaie pe pat de sare.
Într-o tigaie se topește restul de unt și se adaugă un cățel de usturoi strivit. Se lasă usturoiul doar până se parfumează untul, apoi se îndepărtează și se picură zeamă de lămâie amestecând intens. La final se adaugă pătrunjel verde tocat, sare și piper după gust.
Fileul de biban tras la tigaie se servește cu acest sos de pătrunjel și garnitura de roșii umplute la cuptor, spre deliciul tuturor.