Gustare simpla: Rețeta Rulouri de primavara
Rulourile de primavara sunt extrem de iubite de copii. Timp de preparare: 1 ora si 5 minute. Pofta buna!
Publicat: Miercuri, 09 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 23 Decembrie 2020, 19:06- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru Rețeta Rulouri de primavara:
300g taietei de orez pregatiti
aproximativ 400g amestec de legume, feliate subtire si puse in boluri
separate, cum ar fi ardei grasi rosii,
germeni de fasole, morcovi, frunze
de varza chinezeasca, ceapa verde
140g de creveti fierti
100g carne fiarta de pui sau de rata, rupta in bucati
2 catei de usturoi tocati fin
1 bucata mica de ghimbir, tocata fin
1 pic de sos de soia
amestec chinezesc de cinci condimente, pentru presarat
8-10 foi de placinta rotunde (se gasesc la magazinele turcesti)
1 ou batut
seminte de susan pentru presarat (optional)
Pentru sos
100g de ketchup (cu procent scazut de zahar si de sare)
1 lingura otet de vin alb
1 bucatica de ghimbir dat prin razatoare
1 varf de cutit de zahar fin
Mod de preparare pentru Rețeta Rulouri de primavara:
1. Se incinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pun taieteii, legumele, crevetii si carnea de pui in boluri, se adauga un pic de usturoi si de ghimbir, un strop de sos de soia si un praf de amestec chinezesc de cinci condimente.
2. Intinde o foaie de placinta, iar apoi pune umplutura cu lingura pe o parte a foii de aluat si unge marginile cu ou batut. Se ruleaza.
3. Se pun rulourile pe o tava de copt, cu partea unde se imbina marginile aluatului in jos, se mai ung cu un pic de ou si se presara cu seminte de susan, dupa preferinte. Se coc rulourile 20-25 de minute sau pana devin aurii.
4. Se face sosul in timp ce rulourile sunt in cuptor. Cand rulourile de primavara sunt aurii si crocante, se scot din cuptor. Se lasa la racit.
Pofta buna!
Sursa: Good Food