Prajitura de Craciun: Reteta Tort cu mere si stafide
Acest tort are toate aromele iernii si nu va lua o zi intreaga pentru pregatire. Merele rase il fac dens, dar si sfaramicios. Pentru a castiga timp ingheata tortul pana la momentul cand ai timp sa-l decorezi.
Publicat: Joi, 22 Decembrie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 14 Februarie 2021, 13:50Ingrediente pentru reteta Tort cu mere si stafide:
- 200g unt;
- 200g zahar muscovado;
- 3 oua batute;
- 1 lingura melasa, poate fi inlocuita cu sirop de artar;
- 200g faina;
- 2 lingurite de praf mirodenii (nucsoara, scortisoara, ienibahar, cuisoare);
- 1 lingurita praf de copt;
- 2 mere rase;
- 300g stafide.
Mod de preparare pentru reteta Tort cu mere si stafide:
1. Se da cuptorul la 160C/gaz 4. Se unge o tava rotunda cu diametru de 20cm cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se bat cu un tel electric primele sapte ingrediente intr-un bol pana se obtine un amestec gros si deschis la culoare. Cu o lingura se incorporeaza merele si stafidele in acest amestec.
2. Se asaza amestecul intr-o tava rotunda si se coace 50 de minute - o ora, sau pana cand coca devine aurie, este elastica atunci cand o atingeti, iar cantitatea s-a redus lasand putin spatiu intre forma si prajitura. O scobitoare va iesi din coca curata atunci cand prajitura s-a copt. In acest stadiu al pregatirii, prajitura poate fi pastrata intr-un container vidat sau in congelator pentru aprope o luna - aduceti la temperatura camerei inainte de decorare.
Pofta buna!
Citeste si Good Food!