Rețetă apetisantă de tiramisu cu zmeură și ciocolată albă. Care este secretul unui desert aromat
Rețeta de tiramisu cu zmeură și ciocolată albă este ideală pentru a impresiona oaspeții, dar și pentru a-i bucura pe cei mici atunci când își doresc un desert. Acest preparat este foarte simplu de pregătit, având la bază doar câteva ingrediente.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 10 Octombrie 2024, 14:04 | Actualizat: Joi, 10 Octombrie 2024, 15:02De-a lungul timpului au apărut diferite rețete de tiramisu. Cofetarii și bucătari au renunțat la gustul clasic al desertului italian, încercând să-i surprindă pe iubitorii de dulce cu noi arome și experiențe culinare.
Printre cele mai apreciate dulciuri se numără și tiramisu cu zmeură și ciocolată albă. Acest preparat reușește să impresioneze pe oricine cu savoarea sa. Un lucru este cert, nimeni nu poate da greș cu un astfel de desert.
Rețetă de tiramisu cu zmeură și ciocolată albă
Tiramisu cu zmeură și ciocolată albă este un deliciu, mai puțin pentru cei care au un regim alimentar dur. Acest desert deosebit ar putea bucura orice copil. Iată care este modul de preparare, dar și ce ingrediente ar trebui să folosim pentru realizarea desertului.
Pe aceeași temăIngrediente rețetă de tiramisu cu zmeură și ciocolată albă
Pentru a pregăti un tiramisu cu zmeură și ciocolată albă este nevoie de următoarele ingrediente:
• 250 g zmeură proaspătă;
• 250 ml smântână grasă pentru gătit;
• 115 g ciocolată albă de calitate, rasă;
• 250 g brânză mascarpone;
• 250 ml cafea preparată și răcită;
• 60 g zahăr;
• O linguriță extract de vanilie;
• 24 de pișcoturi;
• Pudră de cacao pentru finisare.
Mod de preparare tiramisu cu zmeură și ciocolată albă
Secretul tiramisului cu zmeură și ciocolată albă se bazează pe aroma intensă a fructelor. Iată care sunt pașii pentru modul de preparare al desertului.
Pentru început se topește ciocolata albă într-un cuptor cu microunde sau la bain-marie. După ce s-a topit complet se lasă la răcit pentru câteva minute. Mai apoi, se mixează foarte bine smântâna grasă până obținem o compoziție pufoasă, nu rigidă, conform okmagazine.ro.
Se adaugă brânza macarpone și se amestecă ușor. Peste compoziție se pune ciocolata albă și se amestecă până se omogenizează.
Pasul următor face referire la pregătirea pișcoturilor. Într-un vas încăpător se pun zahărul, cafea rece și esența de vanilie. După ce se scufundă pișcoturile în amestecul de cafea, acestea trebuie puse într-o tavă.
Pe aceeași temăTrebuie acordată o mare atenție acestui proces. Pișcoturile doar se înmoaie în cafea, fără a se insista. Astfel există riscul de a face un desert mult prea zemos.
În tavă se pun jumătate din pișcoturile scufundate în amestecul de cafea, iar peste ele se adaugă un strat din amestecul de ciocolată albă și zmeură proaspătă. Această tehnică se repetă și pentru cel de-al doilea etaj al desertului italian, conform sursei citate mai sus.
Ultimul strat al preparatului trebuie să fie din cremă. Peste aceasta se pudrează fulgi de cocos sau cacao. Pentru a decora desertul se folosesc frunze de mentă și zmeură.
De asemenea, este ideal ca tiramisu cu zmeură și ciocolată albă să fie lăsat la frigider cel puțin 5 ore sau peste noapte. Poftă bună și spor la gătit!