Dubai nu este doar o destinație de lux pentru turiști, ci și un tărâm bogat în arome și tradiții culinare. Printre delicatese care au cucerit vizitatori se numără și ciocolata cu kataifi și cremă de fistic.
În ultima perioadă, tot mai mulți influenceri și cofetari din mediul online au încercat să realizeze faimosul desert. Așadar, ciocolata Dubai face furori pe rețelele sociale cu aspectul său delicios și deosebit.
Citește și: Preparatul de care mulți se feresc câștigă tot mai multă popularitate. Cum se face sushi, simplu și rapid
Un lucru este cert, ciocolata capătă un gust special atunci când este combinată cu crema savuroasă de fistic și firicelele delicate de kataifi. Iată care sunt ingredientele și modul de preparare pentru acest desert inspirat din bucătăria orientală.
Rețetă de ciocolată Dubai cu cremă de fistic și kataifi
Rețetă de ciocolată Dubai cu cremă de fistic și kataifi este una destul de simplă. Mai mult, acest desert impresionează prin gust, dar și prin aspectul său sofisticat, fiind o adevărată delicatesă pentru ocaziile speciale.
Acest preparat poate fi realizat cu diverse arome, nu doar cu fistic. Mulți internauți au preparat ciocolată Dubai cu umplutură de zmeură, caise sau caramel.
Ingredientele pentru ciocolata Dubai cu cremă de fistic și kataifi
Pentru această rețetă famioasă de pe rețelele sociale este nevoie de următoarele ingrediente, conform click.ro:
200 g kataifi (cataif);
150 g ciocolată neagră;
100 g ciocolată cu lapte;
150 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime);
100 g pastă de fistic;
50 g fistic tocat grosier;
50 g unt topit;
1 linguriță de zahăr pudră (opțional);
Un vârf de sare.
Modul de preparare pentru rețeta de ciocolată Dubai cu cremă de fistic și kataifi
Pentru început se aprinde cuptorul la 180°C pentru a se încălzi, iar mai apoi se desfac firele de kataifi și se amestecă cu untul topit. Amestecul obținut se întinde pe o tavă cu hârtie de copt și se lasă la cuptor timp de 10-12 minute, până când devine auriu și crocant. După ce este scos, acesta trebuie lăsat să se răcească.
Următorul pas este să se încălzească smântâna pentru frișcă într-un vas, fără să clocotească. Mai apoi, ciocolata neagră și cea cu lapte se rup în bucăți și se pun într-un bol ce rezistă la temperaturi ridicate. Se toarnă smântâna fierbinte peste ciocolată și se lasă câteva minute, ca după conținutul să fie amestecat până se obține cremă de ciocolată fină și lucioasă (ganache).
În crema de ciocolată se adaugă și un praf de sare pentru a-i da gust. După ce am obținut ganache de ciocolată, crema de fistic se pune peste kataifi și se amestecă. În diferite forme sau chiar într-un bol de desert se toarnă ciocolată, se adaugă un strat de cremă de fistic și kataifi, iar la final se sigilează cu ciocolată.
Desertul trebuie lăsat la frigider cel puțin 30 de minute înainte de servire. Poftă bună la ciocolată Dubai!
A fost dezvăluită rețeta secretă a cârnaților de Pleșcoi. Cu cât se vând acum... Cea mai dulce băutură a toamnei este pe toate mesele românilor. Care este ingredientul secret care face mustul să țină m...