Antena

Rețetă de cheesecake cu lămâie fără coacere. Un desert rapid și cu foarte puține ingrediente

Rețetele de deserturi fără coacere sunt de obicei extrem de rapide. Așa este și această rețetă de cheesecake cu lămâie. Gustul este incredibil.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 04 Iulie 2024, 16:45 | Actualizat: Joi, 04 Iulie 2024, 16:45
Galerie de imagini
Rețetă simplă de cheesecake cu lămâie fără coacere
Shutterstock

Cheesecake-ul cu lămâie fără coacere se realizează cu extrem de puține ingrediente. Este posibil chiar să le ai prin casă de obicei.

Rețetă de cheesecake cu lămâie fără coacere

Acest preparat se pregătește simplu și rapid. Fie că vrei să-ți impresionezi musafirii, fie vrei să-ți satisfaci o poftă inedită în zilele de vară, acest desert este perfect.

Pe aceeași temă

Aromele deosebite îl fac o alegere potrivită cu orice ocazie. Chiar și cei mai mofturoși îl vor aprecia.

Ingrediente pentru blat

- 280 ml de smântână pentru frișcă

- 250 ml de cremă de brânză

- 100 gr de biscuiți digestivi

- 100 gr zahăr pudră

- 40 gr de unt la temperatura camerei

- sucul și coaja de la o lămâie proaspătă.

Recomandari A1
Pe aceeași temă

Ingrediente pentru decor

- 75 ml de smântână pentru frișcă

- 4 felii de lămâie.

De asemenea, este nevoie de o formă de tort cu fund detașabil, hârtie de copt și o puncă pentru ornat cu duză în formă de stea, conform unei surse.

Pe aceeași temă

Mod de preparare

Pentru început trebuie topit untul pe aragaz, după care se tapetează baza formei de copt cu hârtie. După care se zdrobesc biscuiții digestivi, până ce se obține un pesmet fin. Acest pesmet rezultat se combină cu untul topit, după care se adaugă amestecul în forma de tort.

Se nivelează întreaga compoziție cu o lingură și se lasă la frigider până când se prepară crema.

Pe aceeași temă

Înte timp, se rade coaja de la o lămâie și se stoarge sucul. Este nevoie de aproximativ cinci lingurițe de suc de lămâie.

După care se pune într-un vas smântâna pentru frișcă și se bate până ce începe să prindă consistență (moale), însă să nu fie bătută excesiv. Peste se adaugă crema de brânză, zahărul pudră, coaja și zeama de la lămâie. Se amestecă totul până ce rezultă o compoziție omogenă.

Pe aceeași temă

Se scoate forma de tort de la frigider și se adaugă treptat crema, după care se nivelează uniform. După care se pune din nou la rece pentru a se întări. Este recomandat să se țină la rece aproximativ două ore.

Pentru decorul cheesecake-ului se bate sântâna pentru frișcă până ce capătă o consistență tare. Se pune compozița într-o pungă de ornat cu duză în formă de stea și se ornează desertul. După care se așază feliile de lămâie.

Pe aceeași temă

Acest desert este delicios și extrem de rapid. Aroma de lămâie este savuroasă și răcoritoare în zilele de vară.

Whatsapp LinkedIn
rețetă de cheesecake cu lămâie rețetă fără coacere desert fără coacere lămâie
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Turneul de tenis de masă | WTT China Smash 2024 se desfășoară LIVE în AntenaPLAY. Până pe 6 octombrie, fii alături de sportivii români!
Stirile zilei Pasiunea pentru viteză l-a trimis în Cer. Octavian a murit după ce a intrat cu maşina într-un stâlp, în Argeş. Primise zeci de amenzi în 2 ani de permis
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și