Rețeta de ciorbă de miel a lui Chef Ștefan Popescu: „Va fi mult mai gustoasă așa” De ce alege să pună sarea la început
Chef Ștefan Popescu a dezvăluit o rețetă delicioasă de ciorbă de miel, perfectă pentru masa de Paște. Iată cum o prepară, dar și de ce secrete se folosește pentru o mâncare delicioasă!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 04 Mai 2024, 13:02 | Actualizat: Sambata, 04 Mai 2024, 14:21- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Mielul este preparatul vedetă de pe masa de Paște și cei mai mulți se gândesc cu poftă la friptura apetisantă de miel. În schimb, pentru cei care doresc să își diversifice meniul de sărbători, Chef Ștefan Popescu propune o rețetă de ciorbă de miel care îți va lăsa gura apă! Iată cum o prepară pas cu pas, dar și ce sfaturi le oferă gospodinelor care vor să o gătească!
Pe aceeași temăRețeta de ciorbă de miel a lui Chef Ștefan Popescu
Juratul de la Chefi la cuțite a explicat, pe larg, de ce ingrediente ai nevoie, dar și cum se prepară ciorba de miel. În acest fel, gospodinele se vor bucura de un gust unic.
Ingrediente:
- 700 g carne de miel
- 200 g smântână
- 2 gălbenușuri
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1/2 rădăcina țelină
- 1/2 ardei gras
- 1/2 pastarnac
- 1/2 litru borș
- 1 legătură ceapă verde
- 1 rădăcina pătrunjel
- 1 legătură leuștean
- puțină sare
Mod de preparare:
„Prima dată fierbem carnea și dacă carnea de miel este cu os, când vezi că începe să cadă de pe os, începi să pui legumele, care nu necesită fierbere mare. Cu cât le fierbi mai puțin, cu atât își păstrează mai bine vitaminele.
Dacă le pui de la început, mănânci balastru, cât să ai o sațietate, să te simți plin. Când mâncăm, trebuie să ne gândim întotdeauna și la ce aduce pentru sănătate, nu doar la plăcerea de a mânca. Legumele, cu cât le fierbi mai puțin, cu atât sunt mai gustoase.
Borșul, în general, sau lămâia se pune la final și… multă verdeață, leuștean, pătrunjel, pe care o punem când dăm la o parte oala de pe foc. Pătrunjelul ne ajută mult, are multe vitamine, el nu trebuie să fiarbă în ciorbă. Nu-i punem capacul. Important e să răcim în maximum două ore orice gătim, în apă rece, ca să nu apuce să se dezvolte bacteriile. Nu băgăm în frigider mâncarea caldă, pentru că se acrește, iar frigiderul se poate strica și el.”, a spus bucătarul, potrivit spectacola.ro.
Sfaturile lui Chef Ștefan Popescu pentru o ciorbă de miel ”ca la carte”
Pentru cei care nu doresc să acrească ciorba de miel cu borș, Chef Ștefan Popescu a pus la dispoziție și o altă alternativă. Ba mai mult, juratul de la Chefi la cuțite a oferit și sfaturi despre cum să fie gătită ciorba de miel pe foc.
„Se poate acri atât cu borș, dar și cu lămâie, astfel încât să nu simți gustul mielului. Important este ca carnea să cadă de pe oase. Cum mielul e tânăr, în două ore ar trebui să fie gata, la foc mic și acoperită, pentru că așa fierbe mai bine și mai repede.
Dacă o lași fără capac și dai focul mare să fiarbă, nu rezolvi nimic, pentru că punctul de fierbere e același și când clocotește mult, și când abia clocotește, tot 100 de grade sunt.”, a mai precizat chef Ștefan Popescu, potrivit sursei citate.
De ce se pune sarea la început în ciorba de miel
Chef Ștefan Popescu a dezvăluit și care e regula de la care nu se abate niciodată atunci când gătește ciorba de miel. Mai precis, juratul de la Chefi la cuțite a explicat că întotdeauna pune sarea la început. În acest fel, ciorba va căpăta un gust mai delicios.
„Sarea o pui de la început, după ce ai pus carnea la fiert în apă rece și cu sare. Ea ajută la eliminarea toxinelor, se face acea spumă, care neapărat trebuie luată, pentru ca ciorba să aibă un gust mai bun. Vei vedea că dacă dai spuma jos, va fi mult mai gustoasă.” , a mai spus acesta, potrivit sursei citate mai sus.
Pe aceeași temă