Rețetă de sarmale mănăstirești cu ce ai în casă. Ingredientul pe care măicuțele îl pun pentru un plus de savoare
Mâncarea de la mănăstire este considerată a fi una dintre cele mai bune, gustul pare a fi diferit, iar aromele preparatelor din farfurie îmbie simțurile. Astăzi vă prezentăm o rețetă de de sarmale mănăstirești, care vă va da pe spate cu siguranță. Află în rândurile de mai jos care este ingredientul secret pe care maicile îl pun în mâncare.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 05 Mai 2023, 10:51 | Actualizat: Joi, 11 Mai 2023, 10:27Rețeta de față este de post pentru că respectă rigorile vieții monahale, ce presupune inclusiv renunțarea pentru totdeauna la carne. După placul vostru, puteți folosi și carne în această rețetă pentru că celelalte ingrediente se vor păstra la fel. Măicuțele aplică un truc pentru sarmalele gustoase și acesta are aplicabilitate generală și pentru sarmalele moldovenești cu carne.
Dacă nu ai încercat până acum această rețetă de sarmale de post, este momentul să o faci! Sarmalele de post sunt un preparat pe care de obicei gospodinele îl fac în perioadele în care se interzice ca practică religioasă consumarea alimentelor de dulce, mai ales în perioadele marilor sărbători. Însă nu ar trebui să fie o regulă! Sarmalele de post pot fi făcute și gătite oricând, reprezentând o variantă mult mai ușoară și dietetică pentru mesele de zi cu zi.
Pe aceeași temăRețetă de Sarmale mănăstirești. Măicuțele pun un un pahar de vin alb la fiert pentru un plus de savoare
Pentru a face o porție de sarmale așa cum fac măicuțele, ai nevoie de mai multe ingrediente care se află, de obicei, în fie gospodărie. Dacă am avut ocazia până acum să mâncăm sarmale de post făcute de măicuțe la mănăstire probabil ne-am îndrăgit de savoarea lor. Ei bine, măicuțele fac un lucru diferit, adaugă un pahar de vin alb la fiert la sarmalele de post, iar acest truc le face foarte gustoase.
Pe aceeași temăIată ingredientele de care ai nevoie pentru o sarmalele mănăstirești:
- 1 varză murată mare, 450 g ciuperci champignon, 1 morcov măricel – ras prin razatoarea fină
- 1 felie mică țelina rasă 1 ceapă mare tocată fin, 130 g orez
- 300 ml suc de roșii, 3 linguri pasta de roșii, 1-3 frunze dafin,
- 1 linguriță cimbru uscat, 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt, sare
- piper proaspat macinat, boabe de piper, 2 crenguțe de cimbru
- 1 praf oregano, 2-3 linguri ulei, apă fiartă și vin alb
Cum se prepară sarmalele mănăstirești cu vin alb
Se fierb foile în apă cu puțin oțet și sare pentru 10-12 minute, pentru a se înmuia și a nu se rupe la modelat sarmalele.
Se curăță toate legumele, se toacă mărunt și se călesc în ulei de floarea soarelui, încins.
Se amestecă bine pentru o călire uniformă. Nu se țin pe foc decât până când se pătrund foarte ușor și își degajă gusturile și devin aurii. Apoi se adaugă orezul fiert și se amestecă foarte bine cu legumele călite.
Se adăugă orezul spălat bine și scurs, cimbrul, sare, piper și pătrunjelul tocat mărunt. Se mai ține pe foc compoziția încă 1-2 minute.
Se amestecă sucul cu pastă de roșii și se punem 1/3 din cantitate peste varză julien, apoi se aranjează sarmalele cu ciuperci și orez, aranjând pentru acestea crenguțe de cimbru și presărând puțin oregano uscat.
Pe aceeași temăCând se termină de aranjat sarmalele, se toarnă restul de suc de roșii. Se mai adaugă un rând de varză tăiată julien și boabele de piper. Se adaugă uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor și un pahar de vin alb.
Pe aceeași temăPentru mai multe rețete savuroase, intră pe hellotaste.ro.
Pe aceeași temă