Desert rapid și delicios pentru omul pofticios: Cheesecake de căpșuni - Rețeta lui Chef Berry
Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, a pregătit în cadrul emisiunii un desert rapid și delicios pentru omul pofticios: Cheesecake de căpșuni.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 22 Ianuarie 2020, 10:06 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:00Cu blat din biscuiți digestivi, că sunt mai sănătoși și o cremă de brânză cu multe căpșuni n-u poate ieși decât un desert extrem de delicios.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Cheesecake cu căpșuni
- 500 gr cremă de brânză
- 250 gr biscuiți digestivi
- 100 gr unt
- 1 kg căpșuni
- 300 gr zahăr
- 3 pliculețe zahăr vanilinat
- 20 gr gelatină
- 1 esență de vanilie
- 1 praf de sare
Mod de preparare pentru Rețeta Cheesecake de căpșuni
Pentru baza cheesecake-ului, se măunțesc biscuiții în robot și se amestecă cu untul topit. Se adaugă și puțin zahăr, după gust și cu ajutorul unor inele circulare se asamblează bazele cheesecake-urilor, nu foarte groase. Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor pentru câteva minute, doar cât să devină ușor crocante.
Pentru cremă, se prepară o dulceață de căpșuni cu zahăr și zahăr vanilinat. Jumătate din dulceață se lasă la temperat, se trece prin sită și se amestecă, mai întâi cu gelatina hidratată și diluată, apoi, cu crema de brânză. Se porționează în cupe și se dau cupele la congelator pentru 20 de minute, dacă se dorește a se servi cheesecake-ul mai repede. Altfel se asamblează peste baza de biscuiți și se dau la frigider până se întărește crema.
Se decorează deliciosul cheesecake de căpșuni cu dulceața orită și cu diverse forme preparate din zahăr ars.