Reteta zilei: Morcovi copti cu branza de capra
O reteta foarte simpla si gustoasa, dar mai ales, sanatoasa. Pofta buna!
Publicat: Duminica, 22 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Luni, 22 Februarie 2021, 16:12- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Morcovi copti cu branza de capra:
500g de morcovi, curatati si taiati pe jumatate pe lungime, apoi fierti la abur sau in apa timp de 10 minute
ulei de masline
150g branza de capra moale
1 ardei iute uscat, maruntit sau un varf de cutit fulgi de chilli
sucul de la 1 portocala
1 mana de coriandru, tocat mare
1 lingurita seminte de chimion prajite
1 lingurita seminte de mustar negre sau maro
2 catei de usturoi, feliati
Mod de preparare pentru rețeta Morcovi copti cu branza de capra:
1. Se incalzeste cuptorul la 180° C/gaz 6. Intr-o tava, se pun morcovii, semintele, ardeiul iute si usturoiul, impreuna cu o lingura de ulei si cu jumatate din sucul de portocale.
2. Se coc timp de 30 de minute sau pana cand se rumenesc. Se pun bucatele de branza din loc in loc, apoi se stropeste totul cu restul de suc de portocale si se presara coriandrul; se serveste cu salata sau cuscus.
Poftă bună!
Foto: Good Food