Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu legume
Pentru o masa copioasa, dar nu foarte bogata in calorii, va recomandam piept de pui la gratar cu legume. Pofta buna!
Publicat: Sambata, 21 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 04 Decembrie 2020, 16:37- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Piept de pui la gratar cu legume:
4 bucati piept de pui
2 cepe
2 dovlecei
2 lamai
200g de fasole verde
20g de unt
1 lingura de miere
1 lingura de ulei
jumatate de lingurita zahar
sare, piper
cateva frunze de busuioc
Mod de preparare pentru rețeta Piept de pui la gratar cu legume:
1. Se toaca ceapa si frunzele de busuioc. Se taie dovleceii pe lungime, in felii fine. Se taie fiecare piept de pui pe grosime, in trei bucati. Se pune carnea pe o farfurie, se sareaza si se pipereaza. Se stropeste cu sucul de la cele doua lamai si cu ulei. Se presara peste carne busuioc tocat.
2. Se pune ceapa intr-o tigaie mai inalta si se acopera cu apa. Se da drumul la foc mic, apoi se adauga untul si zaharul. Se sareaza si se pipereaza. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa la foc timp de 5 minute. Se adauga fasolea verde si putina apa si se lasa la gatit 15 minute. Se adauga, apoi, dovleceii si, dupa inca 8 minute, legumele sunt gata.
3. Se pune la prajit pe gratar pieptul de pui. Se amesteca mierea cu zeama de lamaie in care a fost marinat puiul, se unge carnea cu acest sos si se mai prajeste putin. Se asaza legumele pe farfurii si se stropesc cu suc de lamaie si cu miere. Se pune deasupra pieptul de pui si se serveste preparatul cald.
Poftă bună!
Foto: Good Food