Reteta zilei: Tarta cu gorgonzola si spanac
Gorgonzola este o branza cu mucegai cu o aroma puternica, fiind ideala pentru tarte si sosuri. Iata o reteta ideala pentru pranz!
Publicat: Joi, 03 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 20 Decembrie 2020, 14:33Ingrediente pentru reteta Tarta cu gorgonzola si spanac:
Pentru aluat
- 200g de unt;
- 350g de faina;
- 3 linguri faina de porumb;
- 1/2 lingurita praf copt;
- 1/2 lingurita sare;
- apa rece.
Pentru umplutura
- 250g de gorgonzola;
- 3 oua;
- 2 linguri faina grau + 1 varf de praf de copt;
- 3 linguri smantana;
- 500g de spanac;
- putina nucsoara;
- un ou pentru uns.
Mod de preparare pentru reteta Tarta cu gorgonzola si spanac:
1. Intr-un bol punem faina (ambele tipuri), untul cubulete, sarea si praful de copt. Amestecam cu mana pana obtinem un aluat omogen si adaugam apa rece doar atat cat sa obtinem un aluat maleabil, nelipicios, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Acoperim vasul si-l dam la rece pana ne ocupam de umplutura.
2. Punem intr-un vas apa la fiert. Spalam bine frunzele de spanac iar cand clocoteste apa le punem in vas timp de cateva minute (2-3 ) doar cat sa se inmoaie. Le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.
3. Batem ouale cu o furculita, adaugam branza rasa, faina si praful de copt, smantana, spanacul scurs si tocat marunt si putina nucsoara rasa si omogenizam. Ungem tava pentru tarta cu unt, scoatem aluatul de la rece (oprim putin aluat pentru impletitura de pe margine) si intindem cu sucitorul o foaie rotunda si o punem in tava tapetand tava cu totul. Intepam cu furculita aluatul si bagam tava in cuptorul preincalzit pentru 5 minute, timp in care intindem restul de aluat ramas, il taiem fasii si formam impletitura de pe margine.
4. Scoatem tava de la cuptor, punem umplutura, impletitura, bucatelele de aluat ramase si ungem cu ou. Bagam tava inapoi la cuptor si lasam pana se rumeneste frumos. Servim tarta calda.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro