Retete fara oua? Afla cu ce le poti inlocui!
Cand faci o reteta cremoasa, ouale sunt cele care leaga, confera o bogatie de gust si fac reteta mai hranitoare. Cu toate acestea, fie nu ai oua in casa, tii post sau pur si simplu ai vrea sa nu le folosesti, Martha Stewart iti propune trei metode prin care poti sa le inlocuiesti.
Publicat: Marti, 29 Iunie 2010, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 21:461. 125 grame sos de mere neindulcit = un ou
Sosul de mere poate lega foarte bine ingredientele unei retete si este un bun inlocuitor pentru oua, ulei sau alt tip de grasime atunci cand vrei sa reduci aportul caloric al unei prajituri.
2. o lingurita bicarbonat de sodiu+o lingurita otet de cidru = un ou
Acesta este un truc folosit inca din timpul celui de-al doilea razboi mondial cand ouale nu se prea gaseau. Adauga bicarbinatul de sodiu in ingredientele uscate, iar otetul in cele umede. Amesteca-le doar la sfarsit, cand totul este pregatit pentru ca reactia chimica dintre otet si bicarbonat nu ar trebui sa dureze prea mult.
3. o lingura faina de seminte de in+3 linguri cu apa calda = un ou
Aceasta compozitie cremoasa este hranitoare si va inlocui cu succes oul datorita gustului sau mai neutru. Trebuie sa fii atent insa daca faci o prajitura pentru cineva alergic la nuci sau alune deoarece de multe ori semintele de in sunt macinate in acelasi loc cu primele si se pot amesteca. Cel mai bine poti sa cumperi seminte intregi si sa le macini acasa.
foto: oryana.coop