Antena

Cum se folosește de fapt butonul de recirculare a aerului conditionat la mașină! Majoritatea șoferilor nu știu cum funcționează

Deși majoritatea mașinilor beneficiază de această funcție, o mare parte dintre șoferi nu o folosesc! Iată cum te poate ajuta butonul de recirculare a aerului condiționat!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 13 Iunie 2024, 10:47 | Actualizat: Joi, 13 Iunie 2024, 13:18
Galerie de imagini
Cum se folosește de fapt butonul de recirculare a aerului conditionat la mașină!
Shutterstock.com

O mare parte dintre mașinile care circulă în prezent pe străzile din lumea întreagă beneficiază de butonul de recirculare a aerului condiționat, însă nu mulți șoferi știu la ce este de folos sau cum se folosește corect acest buton.

Deși butonul pare intuitiv, încă există dubii cu privire la momentul în care acesta ar trebui pornit sau oprit.

Pe aceeași temă

Iată când se folosește de fapt funcția de recirculare a aerului condiționat din mașină!

Cum se folosește de fapt butonul de recirculare a aerului conditionat la mașină!

Experții vin în ajutorul tuturor și explică care este modalitatea corectă de utilizare a funcției de recirculare a aerului.

Iată recomandările:

„Răspunsul este să îl folosiți vara și să îl opriți iarna. Butonul de recirculare pur și simplu preia aerul din interiorul mașinii și îl recirculează în interior în loc să tragă aer proaspăt din exterior.

În zilele ca cele de azi, când afară este teribil de cald, dacă nu recirculați aerul mai rece în cabină, atunci sistemul dumneavoastră de aer condiționat trage aer cald din exterior și încearcă să-l răcească. Utilizarea funcției de recirculare va răci mașina și va reduce uzura sistemului dumneavoastră de aer condiționat.” spune Bryan Smiley pe pagina sa de Facebook.

Un alt sfat pe care Bryan îl oferă este ca atunci când mașina a stat pentru o perioadă îndelungată la oare, să deschideți geamurile și să lăsați funcția de recirculare a aerului condiționat oprită pentru ca aerul super fierbite din interiorul vehiculului să iasă înainte de a pornit recirculația.

Un alt moment în care este bine să folosiți această funcție este chiar atunci când vă aflați blocat în trafic indiferent de anotimp, asigurându-vă astfel că toți poluanții și monozidul de carbon nu pătrund în aerul pe care îl respirați.

Potrivit acestuia, există anumite studii care demonstrează că recircularea aerului condiționat „poate reduce poluanții care intră în vehicul cu 20% atunci când sunt blocați în trafic”.

Recomandari A1
Pe aceeași temă

Internauții care au văzut postarea au recunoscut că niciodată nu au știut la ce este util acel buton și ce face mai exact.

Iată câteva dintre comentarii!

„Am crezut că înseamnă să împing aerul pe bancheta din spate în tot acest timp... pentru a maximiza aerul condiționat, astfel încât oamenii de pe bancheta din spate să-l poată simți”

„Mulțumesc! Eu nu am știut când să îl folosesc, așa că apreciez postarea ta”

Cu toate acestea, cei care știau despre funcționalitatea reală a butonului au ținut să completeze spusele lui Bryan:

„Nu utilizați acest buton dacă sunteți fumător... mirosul urât este veșnic....”

„Dragi oameni. Nu folosiți excesiv această funcție. Unii dintre voi v-ați obișnuit cu mirosul învechit al mașinii voastre. Vă rugăm să schimbați regulat filtrul și să deschideți și geamurile din când în când. Mecanicul dumneavoastră vă va mulțumi!

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
mașină șoferi aer condiționat buton
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera producției Classified e în AntenaPLAY. Spionaj, secrete și acțiune la cote maxime în noul serial. Vezi acum!
Stirile zilei România, lovită de sâmbătă de una din cele mai puternice furtuni. Trei judeţe, cele mai afectate de potop
Videoclipul zilei
Citește și
Ce mașină conduce Cornel de la Insula Iubirii de fapt. Imaginile cu el și Iustina în trafic au devenit...
(P) 5 metode pentru a reduce consumul de combustibil
Amenzi usturătoare pentru șoferii care transportă cu mașina animale de companie. Ce riscă dacă nu...
Oana Roman s-a trezit cu mașina vandalizată în fața casei. Vedeta a răbufnit pe rețele de...
Video recomandate
Video
Citește și