Acestea sunt alimentele care stimulează fertilitatea!
Alimentaţia este unul dintre cei mai importanţi factori care trebuie luaţi în considerare în cazul cuplurilor care se confruntă cu problema infertilităţii. În acest sens, o dietă echilibrată este foarte importantă în procesul de îmbunătăţire şi fortifiere a sistemului imunitar.
Publicat: Miercuri, 03 Iulie 2019, 16:22 | Actualizat: Marti, 15 Iunie 2021, 14:27Stimularea fertilităţii prin alimente sănătoase
Alimentaţia este unul dintre cei mai importanţi factori care trebuie luaţi în considerare în cazul cuplurilor care se confruntă cu problema infertilităţii. În acest sens, o dietă echilibrată este foarte importantă în procesul de îmbunătăţire şi fortifiere a sistemului imunitar.
Pentru stimularea fertilităţii masculine şi feminine se recomandă consumul de alimente proaspete, fructe şi legume. Mai mult decât atât, există o serie de alimente care, datorită substanţelor nutriţionale din compoziţie, sprijină şi stimulează funcţionarea optimă a procesului reproductiv:
Fructele de Goji - acestea ajută la eliminarea radicalilor liberi şi stimulează imunitatea. Fructele de goji sunt recunoscute de terapeuţii asiatici ca fiind un stimulent al fertilităţii.
Avocado – “Avocado este considerat de mulţi nutriţionişti "fructul fertilităţii". Datorită conţinutului bogat de vitamina E, consumul lui ajută la reglarea ovulaţiei şi la producerea mucusului cervical, esenţial în procesul concepţiei” ne sfătuieşte specialistul Dr. Tania Bejan.
Spanacul şi alte frunze verzi sunt o sursă excelentă de acid folic ce optimizează producţia de spermă, facilitează producerea regulată de ovule şi la prevenirea defectelor tubului neural la începutul sarcinii. E o importantă sursă de fier şi vitamina C necesară pentru creşterea calităţii spermei, protejând ADN-ul.
Morcovii – cu un aport crescut de betacaroten şi vitamina A, dezvoltă în organism celule care ajută la creşterea numărului de spermatozoizi la bărbaţi, contribuind simultan şi la îmbunătăţirea calităţii spermei. Organismul poate lupta cu eficienţă împotriva bolilor autoimune printr-un consum regulat de alimente de culoare galbenă sau portocalie, precum morcovii.