Alimente care conțin mai multă vitamina C decât portocalele. Ce spun specialiștii
În special în această perioadă când a început sezonul răcelilor și gripelor, cu toții dorim să ne îmbunătățim sistemul imunitar pentru a face față bolilor.
Publicat: Miercuri, 14 Octombrie 2020, 16:52 | Actualizat: Sambata, 18 Decembrie 2021, 08:34- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vitamina C poate ajuta la creșterea imunității, iar consumată zilnic va spori sănătatea organismului tău. Femeile adulte trebuie să consume 75 mg de vitamina C pe zi, în timp ce bărbații au nevoie de 90 mg de vitamina C, conform unui studio al Institutului Național de Sănătate (NIH).
Atunci când ne gândim la această vitamin, fie vrem suplimente sub formă de pastile sau tablete efervescente, fie portocale. Trebuie să știm că există mult mai multe alimente ce conțin o cantitate mai mare de vitamina C decât portocalele. Iată 10 dintre aceste alimente bogate în vitamina C.
Pe aceeași temă10 alimente bogate în vitamina C
1.Papaya
Acest fruct exotic conține 60,9 mg de vitamina C.
2.Ardeiul roșu
Ardeiul conține 120-190 mg de vitamina C.
3.Căpșunile
Fructul de vară îndrăgit de toată lumea conține 60 mg de vitamina C.
4.Broccoli
Această legumă conține 102 mg din vitamina atât de importantă pentru creșterea imunității.
5.Ananas
Ananasul conține 48 mg de vitamina C. Îl poți mânca la gustarea dintre mese sau îl poți pune în desertul preferat.
6.Varza de Bruxelles
Chiar dacă gustul nu te îmbie, trebuie să știi că varza de Bruxelles este foarte sănătoasă și are un conținut de 96 mg de vitamina C. Consumul recomandat este de 1 cană de varză, de preferat crudă.
7.Kiwi
Un singur fruct are un conținut de 64 mg de vitamina C.
8.Varza kale
Varza kale gătită aduce extrem de multe beneficii organismului, având un conținut de 53 mg vitamina C.
9.Conopida
Această legumă care poate fi gătită în numeroase feluri conține 21 mg de vitamina C la o cană consumată.
10.Roșiile
O roșie de mărime medie conține aproximativ 34 mg de vitamina C.