Riscul la care te expui dacă îți verifici telefonul imediat după ce te trezești. Cum te poți îmbolnăvi, fără ca măcar să știi
Mulți au obiceiul de a verifica telefoanele mobile imediat cum se trezesc. Însă, acest gest poate avea multe riscuri pentru sănătate, în special pentru cea psihică. Află din rândurile de mai jos despre ce este vorba!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 07 Iulie 2023, 15:47 | Actualizat: Vineri, 07 Iulie 2023, 17:09Dacă verificatul telefonului mobil este primul lucru pe care îl faci atunci când te trezești, atunci asta te-ar putea interesa!
Deși pare un obicei banal, care a devenit parte din rutina noastră zilnică, gestul de a verifica telefonul la prima oră poate dezvolta, în timp, o tulburare psihică periculoasă, potrivit Cancan. Iată ce recomandă specialiștii!
Pe aceeași temăCe spun specialiștii despre obiceiul de a verifica imediat telefonul atunci când te trezești
Potrivit psihiatrului dr. Nikole Benders-Hadi și citat de sursa menționată mai sus, verificarea telefonului imediat cum te trezești poate duce la un grad ridicat de stres și anxietate.
În plus, dacă îți verifici corespondența digitală la primele ore ale dimineții, ar trebui să știi că acest lucru ar putea să îți afecteze starea de spirit pentru întreg parcursul zilei, fără ca măcar să îți începi ziua.
Recomandarea specialistului este să aștepți cel puțin jumătate de oră până să stai pe telefon, după ce te trezești. În tot acest timp, îți poți bea cafeau sau ceaiul, să îți cureți dinții sau chiar să iei micul dejun.
Câteva obiceiuri banale pe care le faci cu telefonul tău, dar care trebuie imediat evitate
- Îți încarci telefonul mai mult decât este nevoie. Acest simplu gest poate duce la supraîncărcare, iar, în timp, dispozitivul se poate strica.
- Asculți muzică la căști în timp ce încarci telefonul. Studiile efectuate recent au arătat că un astfel de obicei ar putea duce la electrocutare.
- Lași telefonul în lumina directă a soarelui. Recomandarea este să nu mai faci acest lucru, mai ales când mobilul este lăsat la încărcat.
- Încarci telefonul atunci când stă pe suprafețe neuniforme. Încearcă să îl așezi pe masă, birou sau orice altă suprafață dreaptă, asta dacă nu îți dorești să ia foc.
- Repari telefonul la centre neautorizate. În acest caz, ideal ar fi să apelezi la un centru specializat, în care știi că nu ți se vor fura piesele, iar un expert se va ocupa de problemă.
- Lași husa în timpul încărcării, ceea ce este un obicei periculos pentru telefonul tău. Deși pare surprinzător, carcasele pot dispersa căldura.
- Îți lași telefonul deblocat, fără să utilizezi o parolă. Niciodată nu știi cine îți poate umbla în telefon.
- Dormi cu telefonul pe noptieră. Dispozitivele de acest tip pot interfera cu creierul și să îți facă un somn neliniștit.