- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Țânțarii ne dau mari bătăi de cap vara, așa că e important să știm cum să prevenim sau să trătăm înțepăturile de insecte. Cu toate că acestea pot provoca foarte rar complicații în corp, cum ar fi, dureri, cefalee și febră, este important să tratăm iritația provocată de înțepături. În cazul persoanelor care au imunitatea mai scăzută, pot apărea alergii severe sau boli precum: malaria, virusul West Nile (cazuri foarte rare in Europa), boala Dengue care este una dintre cele mai comune boli transmise de insecte. Boala Dengue se manifestă ca o răceală, dar poate dezvolta complicații serioase.
Cum se poate trata mușcătura de țânțari cu ajutorul unui aliment banal din bucătăria noastră
Specialiștii spun că cei care au grupa de sânge 0 sunt mai predispuși la înțepăturile de țânțari, în vreme ce persoanele care au grupa A sunt cele mai ferite.
Cel mai întâlnit simptom atunci când suntem înțepați de țânțari este mâncărimea, iar un remediu natural și eficient care este la îndemâna oricui, este oțetul. Acest aliment care se regăsește în mai toate bucătăriile, are proprietăți antiinflamatorii, ajută la reducerea umflăturilor cauzate de înțepături și nu mai ai senzația de mâncărime.
Cu o bucată de tifon sau o dischetă demachiantă îmbibată în oțet, poți scăpa repede de disconfortul creat de înțepăturile insectelor. Este recomandat să apeși ușor pe mușcătură, timp de câteva minute, după care să lași zona să se usuce în mod natural, fără a mai atinge.
Se recomandă aplicarea oțetului direct pe înțepătura de țânțar pentru a calma pielea iritată și pentru a reduce inflamarea. De asemenea, oțetul mai are și proprietăți antipruriginoase, ajutând la calmarea senzației de mâncărime. Mai mult, efectul său antiseptic ajută la prevenirea infectării mușcăturii de țânțar.
Alte remedii naturiste împotriva mușcăturilor de țânțari
Specialiștii le recomandă celor care sunt alergici la înțepăturile de țânțari să evite zonele cu apă, acesta fiind mediul în care se dezvoltă cel mai rapid țânțarii. Pentru inflația provocată de înțepătura de țânțar, este recomandat să se spele zona cu apă călduță și săpun.
Cum faci mușcătura de țânțar să dispară în doar câteva minute. Ai în casă tot ce ai nevoie
Un alt remediu natural împotriva înțepăturilor de țanțari este uleiul esențial. Combinat cu ulei vegetal, acesta, are rol antiinflamator și poate schimba modul în care corpul reacționează la mușcăturile de țânțari.
Însă este recomandat ca persoanele care au alergii să evite uleiurile esențiale deoarece pot declanșa atacuri de astm.
Un alt remediu naturist care poate fi folosit în cazul mușcăturilor de țânțari este ovăzul. Se poate face o pastă din ovăz și apă care poate fi aplicată pe zona afectată timp de zece minute.
Mierea - are proprietăți antibacteriene și reduce inflamația.
Aloe vera aplicată pe înțepătură are proprietăți de vindecare și calmare.
Busuiocul ajută la eliminarea senzației de mâncărime produsă de înțepătura de țânțar. De asemenea, alte două remedii naturiste care ajută la vindecarea inflamațiilor produse de înțepăturile de țânțari sunt ceapa și cimbrul.