Antena

Obiective turistice în Sibiu. 12 locuri pe care merită le vezi

Județul Sibiu găzduiește locuri cu o istorie vastă și peisaje extraordinare, demne de a fi vizitate de turiști. Iată ce obiective turistice din Sibiu nu trebuie să ratezi dacă ajungi în zonă.

Publicat: Miercuri, 24 Iulie 2019, 13:50 | Actualizat: Miercuri, 24 Iulie 2019, 14:04
Galerie de imagini
Județul Sibiu găzduiește locuri cu o istorie vastă și peisaje extraordinare, demne de a fi vizitate de turiști. Iată ce obiective turistice din Sibiu nu trebuie să ratezi dacă ajungi în zonă.

Județul Sibiu găzduiește locuri cu o istorie vastă și peisaje extraordinare, demne de a fi vizitate de turiști. Iată ce obiective turistice din Sibiu nu trebuie să ratezi dacă ajungi în zonă.

Dorul de ducă te face să îți iei câteva zile de concediu când zilele de vară se anunță călduroase și vrei să te teleportezi din jungla urbană în liniștea unui oraș de la munte. Sibiu este unul dintre orașele ce poartă o bogată istorie pe umeri, fiind și unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Iată ce obiective turistice poți vizita în Sibiu.

Județul Sibiu se află în partea centrală a României și în sudul regiunii istorice Transilvania și are reședința de județ în orașul Sibiu.

Acesta este învecinat cu județele Alba, Mureș, Brașov, Argeș și Vâlcea. Județul a cunoscut o deschidere internațională semnificativă în anul 2007, când orașul Sibiu a fost desemnat „Capitală Culturală Europeană”, fiind vizitat de numeroși turiști străini. Aici există însă o multitudine de alte obiective turistice la fel de impresionante atât prin istorie, cât și prin frumusețea naturală.

Oraș medieval cu o istorie veche de 900 de ani, Sibiul este unul dintre cele mai vizitate orașe din țara noastră, ce atrage anual mii de turiști străini.

Obiective turistice în Sibiu

Obiective turistice​ Sibiu - Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului, situată în partea de sud-vest a județului, este una dintre cele mai pitorești zone din România. Aceasta este considerată a fi o zonă etnografică unică în țara noastră ce include nu mai puțin de 18 localității. Pe lângă arhitectura vechilor sate săsești, aici veți putea descoperii și obiceiurile tradiționale ale zonei, locuitorii purtându-și încă cu mândrie costumele populare și practicând obiceiurile meșteșugărești transmise din generație în generație.

Ca și obiective turistice, în această zonă veți găsi bisericuțe de lemn (Poiana Sibiului, Fântânele și Tălmăcel), muzee ale satului și case memoriale (Rășinari), un muzeu al icoanelor pictate pe sticlă (Sibiel) și un muzeul de etnografie și artă bisericească (Fântânele), alături de numeroase peisaje naturale impresionante.

Obiective turistice​ Sibiu - Transfăgărășanul

Transfăgărășanul este una dintre cele mai lungi și cele mai spectaculoase șosele montane din țara noastră. Drumul se întinde pe o lungime de 92 de km, pe teritoriile județelor Argeș și Sibiu și traversează, de la sud la nord, Munții Făgăraș, făcând legătura între regiunile istorice Muntenia și Transilvania.

Din cauza faptului că șoseaua se află la o altitudine de peste 2.000 de metri, unde temperaturile medii anuale sunt scăzute, ceea ce duce la apariția timpurie a ninsorilor, o parte a Transfăgărășanului este deschis doar câteva luni pe an, din iunie până în noiembrie.

Obiective turistice​ Sibiu - Abaţia Cisterciană de la Cârţa

În secolul al XIII-lea a sosit în această parte a Transilvaniei un grup de călugări cistercieni; nu departe de localitatea Cârţa de astăzi, pe malul stâng al Oltului, aceştia au ridicat o construcţie simplă din lemn transformată, câţiva ani mai târziu, într-o adevărată construcţie gotică.
Cistercienii au adus la Cârţa soiuri de viţă nobilă tocmai din Burgundia și se spune că, datorită restricţiilor la hrană, vinul era singurul care le dădea putere. Vara, călugării de la abaţia din Cârţa mergeau în Franţa la abaţia-mamă din Pontigny pentru a se pune la curent cu ultimele descoperiri. Legendele spun că aceştia ar fi săpat chiar şi un tunel ce pornea de sub altarul bisericii şi care ducea până la râul Olt. În secolul al XV-lea, abaţia a fost desfinţată însă, în ciuda distrugerilor monumentul şi-a păstrat până astăzi arhitectura impunătoare.

Obiective turistice​ Sibiu - Biserica fortificată din Cisnădioara

Biserica fortificată din Cisnădioara este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din județului Sibiu. Aceasta a fost ridicată pe culmea unui deal, din localitatea cu același nume, la începutul secolul al XII-lea, între anii 1162-1223. Aceasta este o biserică din piatră înconjurată de ziduri, tot din piatră, ce aveau rol de apărare. Biserica și zidurile se mai pot admira și azi. Pe lângă frumusețea și istoria sa, biserica mai este cunoscută și pentru faptul că adăpostește cea mai veche orgă cu tuburi din România în stare funcțională (construită în secolul al XVIII) și datorită acustici sale foarte bune, motiv pentru care aici se organizează numeroase concerte și evenimente culturale.

Obiective turistice​ Sibiu - Iezerul Mare

Lacul Iezerul Mare este situat pe versantul nordic al platoului Cindrel, la o altitudine de 1.998 m. A luat naştere într-un circ glaciar, fiind situat în Rezervaţia Naturală Iezerele Cindrelului. Legendele vorbesc că acest lac s-ar fi format din lacrimile unei tinere ciobăniţe.
Lacul Iezerul Mare are o suprafată de 3,4 ha, o lungime de 320 m şi o lăţime de 190 m. Adâncimea sa atinge în partea de sud 13,3 m. Lacul Iezerul Mare este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Mărginimea Sibiului, obiectiv pe care nu ar trebui să-l rataţi dacă vă aflaţi în apropiere.

Obiective turistice​ Sibiu - Ocna Sibiului

La Ocna Sibiului vin turiștii atât pentru tratament, cât și pentru agrement. Stațiunea balneară se află situată la 15 km nord de Sibiu, pe valea Râului Vișa și a fost înființată în anul 1845. Stațiunea și-a atras renumele de la lacurile heliotermice aflat aici – formate pe locul unor vechi mine de sare – dintre care cele mai cunoscute sunt Lacul Fără Fund, Lacul Ocna Pustie și Lacul Brâncoveanu. La Ocna Sibiului, denumită neoficial „Litoralul Ardealului” se tratează afecțiuni reumatice și ginecologice.

Obiective turistice​ Sibiu - Măgura Cisnădiei

Vârful Măgura (1.307 m) este cel mai estic pisc al Munţilor Cindrel, fiind principalul vârf pe care îl traversăm în străbaterea crestei principale a munţilor Cindrel. Vârful Măgura este situat la mică distanţă de oraşul Cisnădie și, odată” cucerit”, oferă o privelişte deosebită asupra localităţilor înconjurătoare: Cisnădie, Cisnădioara, Sibiu, Şelimbăr, Răşinari, sau asupra văii Sadului, străjuită de munţii Lotrului, cu impunătorul vârf al Prejbei (1.781 m).

Obiective turistice​ Sibiu - Ferestrea Zmeilor

Aflată în Munţii Făgăraş, în Portiţa Arpaşului, această formaţiune calcaroasă cu forma unei ferestre s-a format datorită acţiunii curenţilor precum şi dezagregărilor produse de îngheţ-dezgheţ. Fereastra Zmeilor este o formaţiune gelogică unică în Munţii Făgăraş, motiv pentru care atrage, an de an, montaniarzi din toate colţurile Europei. Localizarea în portiţa Arpaşului, pe traseul principal de creastă al Făgaraşilor, face aproape imposibilă evitarea acestui monument al naturii. Este un traseu cu un grad de dificultate mediu.

Obiective turistice​ Sibiu - Păltiniș

Păltiniș este o altă stațiune montană foarte cunoscută din județul Sibiu. Aceasta se află situată pe versantul nord-estic al Munților Cindrel, la 35 de km distanță de orașul Sibiu. Se spune despre Păltiniș că este cea mai veche stațiune montană din țara noastră, fiind înființată în secolul al XIX-lea. Aici există și trei vile, vechi de peste un secol, declarate monumente istorice – Casa Turiștilor, Casa Medicilor şi Sala Monaco – Casa Memorială „Constantin Noica” și Schitul „Schimbarea la față”, locul unde este înmormântat acesta.

Obiective turistice​ Sibiu - Biserica fortificată din Biertan

În localitatea sibiană Biertan există o frumoasă biserică evanghelică fortificată ce atrage anual sute de turiști români şi străini. Aceasta datează din Evul Mediu, fiind construită în secolul al XIV-lea. Biserica se află situată pe colina din centrul localității și este înconjurată de ziduri de piatră, 6 turnuri de apărare şi 3 bastioane.

În perioada medievală, Biertanul era un important centru economic al Transilvaniei, iar în secolul al XVI a devenit centru al episcopatului săsesc. Acesta este cunoscută și datorită închisorii pentru soți care a funcționat în interiorul fortificației medievale timp de 300 de ani. Legendele spun că aici erau închise cuplurile care doreau să divorțeze. Ele erau ținute prizoniere până în momentul în care decideau să renunțe la divorț, însă dacă acest lucru nu se întâmpla, puteau rămâne închise pe viață.

Ca şi curiozitate, biserica fortificată are o ușă din lemn de stejar cu 19 încuietori, ce datează din 1515. Pentru a o închide se utiliza o cheie pentru 4 din cele 19 încuietori și o manivelă pentru celelalte 15. De asemenea, în interiorul lui se află cel mai mare altar poliptic din Transilvania, construit între anii 1483-1513.

Obiective turistice​ Sibiu - Parcul Natural „Golul alpin Făgăraș”

„Golul alpin Făgăraș” este cel mai mare parc natural de pe teritoriul județului Sibiu. Acesta se află pe versantul nordic al Munților Făgăraș, se întinde pe o suprafață de 6.989 de hectare. În interiorul lui se află cele mai pitorești lacuri glaciare din țara noastră, printre care se află Lacul Bâlea, Lacul Avrigului sau Lacul Podragu, aflate la peste 2.000 de metri înălțime.

Obiective turistice​ Sibiu - Rezervația Naturală „Golul alpin Bâlea”

Golul alpin Bâlea este o rezervație naturală din județul Sibiu, situată în masivul Făgăraș, la o altitudine de peste 2.000 de metri. Aceasta este cunoscută în special pentru lacul și cascada cu același nume și este considerată a fi cea mai grandioasă zonă alpină din Carpații Meridionali.

În interiorul ei se află și două stațiuni turistice cunoscute, Cascada Bâlea și Bâlea Lac, preferate de turiști tot timpul anului. Datorită faptului că sunt situate la o altitudine atât de mare, unde media temperaturilor anuale este în jur de 0 grade Celsius și zăpada persistă aproximativ 7–8 luni pe an, stațiunile devin destinații perfecte pentru pasionații de schi. În perioada rece, în stațiunea Bâlea Lac se ridică și construcții temporare din gheață precum hoteluri, biserici sau statuete, care atrag turiști din întreaga lume.

Citește și:

Obiective turistice în Cluj. 12 locuri pe care să nu le ratezi

Ce obiective turistice poți vedea pe Transfăgărășan, în 2019

Ce obiective turistice poți vizita pe Transalpina în 2019. Galerie foto

Sursă foto: ziare.com

Whatsapp LinkedIn
obiective turistice sibiu obiective turistice sibiu cluj sibiu obiective turistice romania ghid turistic sibiu si imprejurimi
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 se vede LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii care pun accent mai mare pe pasiune decât pe succes pe 2 Mai 2024 Catine.ro
Demet Evgar a reușit să ridice așteptările pentru serialul Bahar. Actrița surprinde cu rolul său inedit Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
Surprinzător, o băutură e benefică pentru inimă și creier: Conține o substanță miraculoasă pentru corpul uman Ziare.com
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie... AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea... Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor HelloTaste.ro
Pericolul din vopseaua de ouă. Ce conține și cât de mult ne poate afecta sănătatea Antena3.ro
Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic s-a vândut cu o sumă record. Cât valorează acum accesoriul lui John... useit
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Elon Musk a intrat cu colții în angajații Tesla: a concediat o echipă întreagă Wall-Street
Cum se pregătesc românii în așteptarea sărbătorilor de Paște Kudika
De ce gospodarii de la țară dau cu var copacii înainte de Paște. Ce ascunde acest obicei Playtech
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent Redactia.ro
1 mai, Ziua Internaţională a Muncii. Ce semnificație are: totul a început în SUA, în 1886 Observator
Ce este tiroidita autoimună. Cum se identifică și cum o poți controla MediCOOL
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri HelloTaste
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa ProSport
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România acest serviciu de excepție. Se întâmplă în luna mai 2024! Gandul
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar putea fi... CanCan
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată DeParinti
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut... ZUTV
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la... UseIT
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte Hello Taste
Ultimele știri
Mireasa sezon 9, 1 mai 2024. Ionela, deranjată de comentariile Nataliei la adresa ei: „Ea era mai mult atrasă de șofer”
Masa de Paște la români 2024. Cât costă preparatele pentru masa de Paște dacă alegi să le comanzi
Mireasa sezon 9, 1 mai 2024. Vlad și Valentin, conflict în casa băieților: „Nu-mi vorbești tu mie de bun simț!”
Mireasa sezon 9, 1 mai 2024. De ce lipsește Simona Gherghe. Gabriela Cristea îi ține locul colegei sale
Alexia Eram și-a cumpărat un apartament de 200.000 euro. Cum arată camera Alexiei din copilărie
Mireasa, sezon 9. Cristian a primit o scrisoare de la Antonia în direct. Cum a reacționat: „Te pupă șefa ta!”
Echipa lui Chef Richard Abou Zaki, învingătoare în ediția de ieri Chefi la cuțite. Chef Ștefan Popescu lansează o amuletă
Răzvan Simion și Daliana Răducanu se pregătesc pentru nuntă. Când va avea loc marele eveniment și ce detalii au oferit cei doi
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
Regula pe care trebuie să o respecte cei prezenți la priveghiul nepotului lui Tzanca Uraganu. Imagini de la priveghi
Mai multe