Visul american este, de fapt, foarte costisitor. Cât costă să duci o viață decentă în Statele Unite ale Americii
Oameni din lumea întreagă au urmărit visul american. Pentru unii s-a împlinit, în timp ce pe alții i-a readus la realitate. Iată cât de costisitor este acest vis în 2024.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 08 Octombrie 2024, 17:00 | Actualizat: Marti, 08 Octombrie 2024, 17:00Visul american a reprezentat un țel în viața multor oameni, printre care și români. Traiul în Statele Unite ale Americii, oricât de departe părea, era considerat unul demn de aspirație.
Între timp lucrurile s-au mai schimbat și tot mai puține persoane își permit ”luxul” de a emigra în Statele Unite ale Americii. Totodată, mulți americani aleg să își formeze o familie departe de așa numita țară a tuturor posibilităților.
Pe aceeași temăVisul american este, de fapt, foarte costisitor. Cât costă să duci o viață decentă în Statele Unite ale Americii
Potrivit unei surse, cercetători din domeniul economiei au făcut studii pentru a afla exact ceea ce presupune visul american și ce buget implică.
Pe aceeași temăInflația din anii recenți au influențat vostul traiului peste tot în lume, mai ales în Statele Unite ale Americii. Ba mai mult, în ultimul an scumpirile au fost cu 1 milion de dolari mai mari decât în anul precedent. Tocmai de aceea, visul american este mult mai scump decât era în anii anteriori.
Astfel că, potrivit sursei menționate anterior, o persoană care dorește să experimenteze visul american trebuie să dispună de mai bine de 4 milioane de dolari.
Această sumă este calculată în funcție de nevoile de bază și nu include ”pretenții” personalizate ori mici mofturi.
Pe aceeași temăPentru a realiza studiul respectiv, economiștii au luat în calcul nevoile unei familii tradiționale, cu doi copii. Aceste nevoi includ achiziționarea unei locuințe, precum și a două mașini. De asemenea, s-a adăugat bugetul pentru creșterea unei familii, precum și a vacanțelor pe o perioadă de 77 de ani.
Totodată, la studiu s-au luat în calcul economiile pentru pensie. Cu toate acestea, suma rămâne una extrem de mare și tot mai puțini oameni își permit să transpună în realitate visul american.
Pe aceeași temăÎn cadrul Uniunii Europene, sunt doar trei țări care mai au nevoie de viză de turist pentru a intra în Statele Unite ale Americii: România, Cipru și Bulgaria.
Pe aceeași temăPentru țara noastră, se preconizează ca de anul viitor să nu mai fie nevoie de viză pentru călătoriile în Statele Unite ale Americii, pe o perioadă mai mică de 90 de zile. În prezent, rata de refuz a vizelor pentru români a scăzut sub 3%.