MediCOOL, sezon 2, episod 3. Despre durere de cap, hidratare și despre cât de gravă e combinația de bere cu alune
MediCOOL este primul show care pune sănătatea pe primul loc. Este o emisiune în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală pentru ca noi să avem o mai bună viziune despre cum putem avea grijă de sănătatea noastră.
Publicat: Sambata, 12 Martie 2022, 13:18 | Actualizat: Duminica, 20 Martie 2022, 09:41În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.
În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.
Pe aceeași temăMedicool, sezon 2, episod 3. Diferența între migrenă și durere de cap și metode naturiste de prevenție și cum ne menținem rinichii sănătoși și vibe-ul bun
Dr.Bogdan Pană, medic specialist neurolog explică principalele diferențe între o durere de cap comună și o migrenă. Principalele cauze ar fi deshidratarea, foamea, oboseala, care, de fapt, sunt factori ai stresului .
O durere obișnuită de cap poate dura între jumătate de oră și poate ajunge și la o săptămână, explică acesta.
Un prim remediu înainte de a apela la medicamente ar fi un masaj al capului, de 10 minute sau sau inhalarea unei picături de ulei de lavandă în palmă, completează dr. Mihail.
Problema medicamentelor devine îngrijorătoare atunci când acestea sunt luate în cantități mari și la intervale scurte.
Pe aceeași temăPe lângă faptul că afectează ficatul și posibil și alte organe, antiinflamatoarele nu își mai fac efectul.
Pe de altă parte, un alt dușman al nostru este migrena, care este o afecțiune care vine cu o componență genetică și durerea este diferită. Pacientul simte o durere pulsatilă, severă și pe jumătatea capului.
Este foarte important ca diagnosticul să fie corect iar tratamentul să fie complet. Este indicat ca primele semne să fie foarte bine citite.
Este chiar recomandată menținerea unui jurnal, ideal timp de trei luni, pentru a da informații cât mai corecte, a mai spus dr. Pană.
Astfel, hidratarea rămâne principala metodă de prevenție atât a durerilor de cap, cât și a sănătății altor organe.
Pe aceeași temăÎn schimb, trebuie avută mare grijă ca apa consumată să nu fie în exces pentru că vor fi afectați rinichii. O recomandare medicală este consumul moderat de apă, dimineața, ne asigură medicul Mihai Dobra, specialist I.C Fundeni.
O hidratare deficitară duce la schimbarea culorii și a mirosului urinei. Atât urina intens colorată cât și cea aproape transaprentă sunt semne că ceva în corpul nostru nu funcționează la parametrii indicați. Spre exemplu, prea puțină apă poate duce la formarea de pietre la rinichi.
Berea nu previne apariția pietrelor la rinichi iar în combinație cu alunele, pe lângă deshidratare, duce chiar la apariția lor
Circulă mitul cum că bărbații beau bere ca să nu facă pietre la rinichi.
Este doar un mit. În primul rând, berea este alcool, deci deshidratează, aceasta fiind una dintre cauzele ce duc la apariția pietrelor la rinichi. În plus, asociată cu alunele, care sunt sărate, implicit cer consum de mai multă bere, adică de un plus de deshidratare, pot accelera apariția pietrelor la rinichi, a mai precizat dr. Mihai Dobra.
Ce este important de reținut este faprul că organismul nostru este inteligent și are capacittaea să-și ia singur ceea ce are nevoie. Dacă noi îi dăm în exces, atunci problema este la noi pentru că forțăm și ne facem singuri rău.
În altă ordine de idei, pe lângă hidratare și o alimentatație echilibrată, sportul joacă un rol esențial în viața noastră.
Așadar, există terapeuți holistici care ne pot ajuta să ne schimbăm energia, să eliminăm stresul și să echilibrăm nivelul de dopamină și alți hormoni ce ne ajută să avem o stare generală de bine.
The Guys, sunt doi băieți care, în 2 minute, cu ajutorul unor exerciții simple pot face aceste minuni de schimbare de energie și d epunere în mișcare a sângelui, precum și oxigenarea creierului.