Borek. Rețetă de plăcintă turcească cu iaurt și brânză preparată de Adriana Rusu la Super Neatza, 9 mai 2022
În ediția din 9 mai 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, Adriana Rusu, invitata matinalilor în bucătărie, a pregătit o rețetă de plăcintă turcească cu iaurt și brânză, denumită Borek.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 09 Mai 2022, 13:03 | Actualizat: Miercuri, 24 August 2022, 11:08- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru una dintre gustâările zilei, Adriana Rusu, invitată în bucătăria matinalului Super Neatza, în ediția din 9 mai 2022, a preparat o delicioasă rețetă de plăcintă turcească cu iaurt și brânză, denumită Borek.
Este o rețetă pe cât de simplă și rapid de preparat, pe atât de gustoasă. Poate fi servită atât caldă cât și rece, alăturu de un minunat sos de iaurt cu castraveți, sau după preferințele fiecăruia.
Pe aceeași temăBorek. Rețetă de plăcintă turcească - Ingrediente
- 1 pachet cu foi pentru plăcintă
- 30 ml ulei
- 2 ouă
- 200 gr iaurt
- 500 gr brânză telemea
- 1 ou pentru uns
- semințe de susan alb și negru
Borek. Rețetă de plăcintă turcească - Mod de preparare
Mai întâi se lasă foile de plăcintă la decongelat, dacă se folosesc din cele congelate. Plăcinta se poate asambla fie în tavă dreptunghiulară, fie în tavă rotundă, așa cum a procedat Adriana. Ingredientele menționate în această rețetă sunt pentru o tavă cu diametrul de 32 cm.
Pe aceeași temăÎn timp ce foile de plăcintă stau la decongelat, la temperatura camerei, ne putem ocupa de ingredientele pentru umplut plăcinta sărată cu brânză și iaurt. Într-un bol, se amestecă ouăle cu un praf de sare doar până la omogenizare. Se adaugă uleiul și iaurtul și se omogenizează bine compoziția.
Brânza telemea se dă pe răzătoare, sau se poate sfărâma cu furculița.
Se unge interiorul formei de copt cu ulei, sau se poate îmbrăca în hârtie de copt.
Pachetul de foi de plăcintă se împarte în două. Se așază o foaie de plăcintă în forma de copt și se unge cu o puțin din amestecul de ouă cu ulei și iaurt. Se așază a doua foaie și din nou se unge cu acel amestec. Se continuă în acest mod până se termină prima jumpătate de foi de plăcintă. Apoi se adaugă brânza telemea, amestecată cu puțin din amestecul de ouă cu iaurt și ulei.
Apoi, se continuă deasupra brânzei cu restul de foi de plăcintă, unse între ele cu acel amestec. Se unge cu ou bătut ultima foaie de plăcintă și se presară pe deasupra semințe de susan alb și negru.
Pe aceeași temăPlăcinta turcească cu iaurt și brânză denumită Borek se coace la 180 de grade Celsius, pentru 30 de minute, în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă plăcinta să se tempereze în tava de copt, apoi se poate scoate pe un platou și porționa. Este foarte gustoasă, mai ales servită cu un sos de iaurt cu castraveți.
Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de Omletă muffins și salată cu pere caramelizate și brânză de capră, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat Adriana Rusu în ediția din 02 mai 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.