Antena

Chiftele în sos de roșii cu harissa și multe condimente. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 7 februarie 2022

În ediția din 7 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, una dintre cele trei rețete gătite de chef Radu Darie, bucătarul de azi al emisiunii, a fost o delicioasă rețetă de chiftele în sos de roșii cu harissa și multe condimente.

Publicat: Luni, 07 Februarie 2022, 20:16 | Actualizat: Miercuri, 07 Iunie 2023, 10:40
Galerie de imagini
Chiftele în sos de roșii cu harissa și multe condimente servite cu baghete de pâine
Rețeta lui chef Radu Darie

Pe lângă o rețetă delicioasă de supă grecească de pui și o altă rețetă la fel de delicioasă de ciuperci în sos de bere cu muștar, chef Radu Darie, a preparat în ediția din 7 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza și o rețetă interesantă de chiftele în sos de roșii cu harissa și multe condimente.

Este o rețetă mai specială decât rețeta clasică de chiftele în sos de roșii cu care suntem onbișnuiți, prin multitudinea de condimente adăugate ce i-a oferit un gust delicios și picant.

Chiftele în sos de roșii cu harissa și multe condimente - Ingrediente

Avem nevoie pentru această rețetă de ingrediente pentru prepararea chiftelelor și ingrediente pentru prepararea sosului.

Pentru prepararea chiftelelor:

Pentru sos:

Pe aceeași temă

Chiftele în sos de roșii cu harissa și multe condimente - Mod de preparare

Începem cu prepararea chiftelelor care necesită un timp de pregătire a compoziției și un alt timp de rumenirea a chiftelelor în grăsime încinsă.

Recomandari A1

Cum se prepară chiftelele din amestec de carne cu legume

Se amestecă carnea de vită cu cea de miel și se mai trec odată, împreună, prin mașina de tocat. Ceapa și usturoiul se curăță și se dau pe răzătoare. Se adaugă peste amestecul de carne tocată.

Pe aceeași temă

Ardeii iuți se trag ușor la tigaie pentru a-ți degaja aromele, apoi se curăță și se toacă mărunt. Se adaugă peste carnea tocată. Se mai adaugă sare și piper, coriandru tocat, ouăle și se omogenizează bine amestecul. Se formează chiftelele și se prăjesc în ulei încins.

Cum se prepară sosul de roșii cu multe condimente

Se călește o ceapă tocată în puțin ulei încins, se adaugă și un cățel de usturoi, apoi pasta de roșii. Se completează cu apă și se fierbe sosul, adăugând câte puțin din cele șapte condimente și harissa.

Se potrivește gustul sosului cu sare, se adaugă și zahăr pentru a-i regla aciditatea, iar când devine mai consistent se adaugă chiftelele scurse în el. Se mai prepară împreună pentru 10-12 minute la foc mic, timp în care se mai potrivește gustul cu cele necesare. La final, se adaugă coriandru proaspăt pentru un plus de aromă și prospețime.

Pe aceeași temă

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de chiftele în sos de roșii cu harissa și multe condimente, dar și pentru a vă delecta cu momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.

Whatsapp LinkedIn
chiftele sos de rosii harissa reteta zilei super neatza chef radu darie invitati
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Un nou sezon spectaculos de Formula 1™ se vede LIVE online în AntenaPLAY! În perioada 14-16 martie, urmărește Marele Premiu al Australiei 2025 pe canalul dedicat!
Stirile zilei Vremea 17 martie - 14 aprilie 2025. Se răceşte în toată țara. Revine iarna, cu ninsori, viscol și strat nou de zăpadă la munte
Citește și
Rețeta de chiftele cu dovlecei și mărar. Cum să le prepari ca la mama acasă fără prea mult efort
Rețetă de chiftele la cuptor. Cum le prepari și cum le păstrezi ca să reziste până la 3 luni
Rețeta de chiftele de curcan la cuptor. La ce temperatură să le coci pentru a avea aceeași textură ca...
Rețeta secretă pentru cele mai crocante și suculente chiftele. Ce ingredient să adaugi în compoziție...
Video recomandate
Video
Citește și