Ciorbă de pește cu multe legume preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza de Weekend, 21 noiembrie 2021
În ediția din 21 noiembrie 2021 a îndrăgitului matinalul Neatza de Weekend, Chef Nicolai Tand a preparat o delicioasă ciorbă de pește cu multe legume, rețetă specială pentru o zi de post cu dezlegare la pește, dar și o rețetă de mâncare de cartofi și pachețele de iarnă cu cartofi.
Publicat: Luni, 22 Noiembrie 2021, 11:32 | Actualizat: Marti, 23 Noiembrie 2021, 09:53- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că a fost o zi de post cu dezlegare la pește, Nicolai a preparat în ediția din 21 noiembrie 2021 a matinalului Neatza de Weekend, o rețetă de ciorbă de pește cu multe legume, care folosească drept inspirație bucătarilor amatori de preparate cu pește.
În plus, Nicolai Tand avut și un coleg de bucătărie în persoana lui Chef Vicenzo Aiello, unul dintre cei mai apreciați concurenți din cel de-al IX-lea sezon Chefi la cuțite. Vicenzo a preparat o rețetă de paste cu sos ragu de pește, dar și o rețetă de creveți în sos de roșii. Și cum Nicolai Tand nu aruncă nimic din bucătărie, a profitat la maxim de ingredientele folosite de Chef Vicenzo și a preparat pentru rețeta sa un stock din carcase de creveți, oase de pește și condimente, ce a dat gust savuros ciorbei de pește cu legume multe.
Pe aceeași temăUrmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa rețetă delicioasă de ciorbă, specială pentru o zi cu dezlegare la pește și nu numai.
Ciorbă de pește cu multe legume - Ingrediente
- 500 gr pește
- 3 litri stock de pește și creveți
- ceapă
- usturoi
- morcovi
- dovlecel
- cartofi
- țelină
- roșii
- măsline
- ulei de măsline
- cimbru
- sare și piper
- șofran
- suc de roșii
- pătrunjel verde
Rețetă de ciorbă de pește cu multe legume - Mod de preparare
Mai întâi se face un stock din capetele peștelui cu oscioare și aripioare, sau ce se mai îndepărtează de la el, mai puțin partea din interior care se aruncă. Chef Nicolai a adăugat și carcase de creveți de la rețeta lui Vicenzo, pentru un plus de gust. Tot în acest stock se mai adaugă și cojile îndepărtate de la legume, bineînțeles, după ce au fost bine spălate. În bucătăria lui Nicolai, nimic nu se aruncă, se folosește pentru a da gust preparatelor.
Pe aceeași temăDupă ce fierbe această supă cu de toate se strecoară foarte bine și se pune din nou la fiert. Se asaugă, pe rând, legumele curățate și tocate mai mărunt, precum și peștele porționat. Se fierbe ciorba de pește până când toate ingredientele se pătrund, apoi se adaugă suc de roșii, fiert puțin cu mult ulei de măsline. Uleiul de măsline este adăugat de chef Nicolai Tand pentru un plus de grăsime la ciorba de pește. Se asezonează, după gust, cu sare, piper și cimbru, iar pentru un plus de aromă și culoare, se adaugă puțin șofran.
La final de fierbere se adaugă pătrunjelul verde, tocat mărunt. Pătrunjelul și alt tip de verdeață, preferat, se poate adăuga și în timpul servirii, pentru un plus de prospețime.
Pentru mai multe detalii despre cum prepară chef Nicolai Tand ciorba de pește, dar și pentru a savura momente delicioase dint timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus.