Ciorbă de varză murată cu carne de porc. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 12 ianuarie 2022
În ediția din 12 ianuarie 2022 de la Super Neatza, una dintre rețetele gătite de chef Nicolai Tand a fost rețeta de ciorbă de varză murată cu carne de porc.
Publicat: Miercuri, 12 Ianuarie 2022, 18:32 | Actualizat: Miercuri, 12 Ianuarie 2022, 19:31La cererea lui Dani Oțil, în ediția din 12 ianuarie 2022 de la Super Neatza, chef Nicolai Tand a gătit și o rețetă de ciorbă acră și foarte gustoasă, o interesantă ciorbă de varză murată cu carne de porc.
O astfel de ciorbă este des preparată în zona Ardealului și este servită cu smântână. Chef Nicolai Tand a preparat-o mai simplă, fără smântână, dar cu două ouă amestecate pentru consistență. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi o delicioasă și consistentă rețetă de ciorbă.
Ciorbă de varză murată cu carne de porc - Ingrediente
- 1 varză murată, mică
- 500 gr carne de porc, macră
- 1 ceapă, mare
- 2 morcovi
- 3-4 cartofi de mărime medie
- 4 litri de apă
- boabe de piper
- 2-3 foi de dafin
- puțin cimbru uscat
- 2 ouă
- 50 gr orez
Ciorbă de varză murată cu carne de porc - Mod de preparare
În primul rând se alege carnea de porc ușor împănată cu grăsime. Se porționează în bucăți mai mici și se pune la fiert în cei 4 litri de apă. Se lasă să fiarbă până ând se formează spumă deasupra care se îndepărtează cu o sită, sau o spumieră.
Varza acră se desface în foi și se clătesc bine foile cu apă călduță. Apoi se așază foile una oeste alta, se rulează și se taie fideluță. Se adaugă în vasul de pe foc după ce se limpezește supa și nu se mai formează spumă.
Pe aceeași temăMorcovii se curăță, se toacă mărunt și se adaugă în vasul cu ingredientele de pe foc.
Se curăță ceapa și se toacă mărunt, se curăță cartofii și se toacă mărunt. Ac este două legume se adaugă în ciorba de varză puțin mai târziu, pentru că timpul lor de fierbere este mai scurt decât al celorlalte ingrediente.
Se lasă ciorba de varză murată cu carne de porc să fiarbă la foc încet, timp mai îndelungat și se asezonează pe parcurs cu boabe de piper, foi de dafin și cimbru uscat, mărunțit.
Spre final de fierbere se adaugă orezul, iar înainte de stingerea focului se adaugă cele două ouă amestecate, pentru un plus de consistență. Tot spre final de fierbere se adaugă și un cățel de usturoi tocat mărunt, pentru un plus de aromă și gust picant.
Ciorba de varză murată se poate servi cu smântână, cu ardei iute, sau simplă, doar cu 1-2 felii de pâine.
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la chef Nicolai Tand despre prepararea delicioasei rețete de ciorbă, accesați materialul video de mai sus.