Antena

Ciorbă de varză murată cu carne de porc. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 12 ianuarie 2022

În ediția din 12 ianuarie 2022 de la Super Neatza, una dintre rețetele gătite de chef Nicolai Tand a fost rețeta de ciorbă de varză murată cu carne de porc.

Publicat: Miercuri, 12 Ianuarie 2022, 18:32 | Actualizat: Miercuri, 12 Ianuarie 2022, 19:31
Galerie de imagini
Porție de ciorbă de varză murată cu carne de porc în bol ceramic de servire
Shutterstock

La cererea lui Dani Oțil, în ediția din 12 ianuarie 2022 de la Super Neatza, chef Nicolai Tand a gătit și o rețetă de ciorbă acră și foarte gustoasă, o interesantă ciorbă de varză murată cu carne de porc.

O astfel de ciorbă este des preparată în zona Ardealului și este servită cu smântână. Chef Nicolai Tand a preparat-o mai simplă, fără smântână, dar cu două ouă amestecate pentru consistență. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi o delicioasă și consistentă rețetă de ciorbă.

Ciorbă de varză murată cu carne de porc - Ingrediente

Ciorbă de varză murată cu carne de porc - Mod de preparare

În primul rând se alege carnea de porc ușor împănată cu grăsime. Se porționează în bucăți mai mici și se pune la fiert în cei 4 litri de apă. Se lasă să fiarbă până ând se formează spumă deasupra care se îndepărtează cu o sită, sau o spumieră.

Varza acră se desface în foi și se clătesc bine foile cu apă călduță. Apoi se așază foile una oeste alta, se rulează și se taie fideluță. Se adaugă în vasul de pe foc după ce se limpezește supa și nu se mai formează spumă.

Pe aceeași temă

Morcovii se curăță, se toacă mărunt și se adaugă în vasul cu ingredientele de pe foc.

Se curăță ceapa și se toacă mărunt, se curăță cartofii și se toacă mărunt. Ac este două legume se adaugă în ciorba de varză puțin mai târziu, pentru că timpul lor de fierbere este mai scurt decât al celorlalte ingrediente.

Se lasă ciorba de varză murată cu carne de porc să fiarbă la foc încet, timp mai îndelungat și se asezonează pe parcurs cu boabe de piper, foi de dafin și cimbru uscat, mărunțit.

Recomandari A1

Spre final de fierbere se adaugă orezul, iar înainte de stingerea focului se adaugă cele două ouă amestecate, pentru un plus de consistență. Tot spre final de fierbere se adaugă și un cățel de usturoi tocat mărunt, pentru un plus de aromă și gust picant.

Pe aceeași temă

Ciorba de varză murată se poate servi cu smântână, cu ardei iute, sau simplă, doar cu 1-2 felii de pâine.

Pentru mai multe detalii și sfaturi de la chef Nicolai Tand despre prepararea delicioasei rețete de ciorbă, accesați materialul video de mai sus.

Whatsapp LinkedIn
ciorba varza murata carne de porc super neatza reteta lui nicolai chef nicolai tand
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Când planurile a mii de șoferi sunt date peste cap, haosul nu întârzie să apară. Traffic Jam e comedia momentului în AntenaPLAY. Vezi acum producția spaniolă.
Stirile zilei Salariul unui român, şef pe un vas de croazieră în Franţa: "Câștig cât un director de bancă"
Citește și
Cât a ajuns să coste o ciorbă la mare. Un român, uimit de prețurile de pe litoralul românesc:...
Rețetă de ciorbă cu verdețuri de Rusalii 2023. Ce se mai mănâncă la această sărbătoare
Ciorbă de lobodă gustoasă și acrișoară. Rețeta Andrei Ilias la Super Neatza, 5 mai 2022
Rețetă de ciorbă de miel tradițională. Secretul celei mai bune ciorbe de Paște
Video recomandate
Video
Citește și