Rețetă de friptură de rață cu sos de portocale, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit pentru matinali, dar și pentru inspirația telespectatorilor, o rețetă de friptură de rață cu sos de portocale.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 07 Decembrie 2020, 12:23 | Actualizat: Luni, 07 Decembrie 2020, 15:44Pieptul de rață a devenit foarte apreciat pe mesele românilor și pentru că este gustos, dar și pentru că se prepară rapid, iar Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani ne propune o delicioasă rețetă de friptură de rață cu sos de portocale.
Sosul de portocale foarte aromat și delicios, va înnobila gustul pieptului de rață într-un mod armonios.
Ingrediente pentru rețetă de friptură de rață cu sos de portocale:
- 1 buc. piept de rață
- sucul de la 3-4 portocale
- 200 gr zahăr
- 50-70 gr unt
- 2-3 batoane de scorțișoară
- 1 anason stelat
- sare și piper
Mod de preparare pentru rețeta de friptură de rață cu sos de portocale
Pieptul de rață se crestează pe partea cu piele, dar cu grijă să nu se stăpungă piele până la carne. Trebuie crestat așa încât să permită grăsimii să se topească în timpul tratamentului termic. Se condimentează cu sare și se trage la tigaie, pentru 3 minute pe fiecare parte, dar mai întâi pe partea cu piele. Apoi se continuă la cuptor pentru 15 minute.
Pe aceeași temăÎntre timp, se prepară sosul de portocale.
Se caramelizează zahărul și se stinge cu sucul de portocale. Se lasă să fiarbă puțin, se strecoară și se pune din nou la fiert, dar se adaugă batoanele de scorțișoară, anasonul stelat și grăsimea de la rață lăsată în tigaie. De la portocale se mai păstrează câteva felii de portocale care se adaugă în sos.
Pieptul de rață se scoate de la cuptor și se adaugă în sosul de portocale. Se mai fierbe câteva minute în sos, pentru definitivarea gustului.
Ca garnitură, Vlăduț a tras la tigaie, în unt, câțiva gnocchi și a preparat câteva coșulețe din aluat de pizza cu cărbune activ.
Pentru a nu pierde detalii din timpul prepararii rețetei de friptură de rață cu sos de portocale, dar și sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus!