Pieptul de rață gustos și suculent, dar și foarte aspectuos, de culoare roze la interior se asortează foarte frumos cu o marmeladă din portocale, dar și cu piure de cartofi dulci.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a ne ispitește cu multă savoare și culoare într-un preparat cu care ne putem delecta și noi familia într-o zi festivă și nu numai.
Ingrediente pentru rețeta de friptură din piept de rață cu portocale și cartofi dulci:
-
Pentru friptura de rață:
- 600 gr piept de rață cu piele
- sare grunjoasă
- ulei de măsline
- piper
-
Pentru garnitură:
- 500 gr cartofi dulci
- 150 gr gem de portocale
- 100 gr unt
- sare
- cimbru
- brânzeturi nobile pentru servit
- căpșuni
- salată verde de mai multe tipuri
Mod de preparare pentru rețeta de friptură din piept de rață cu portocale și cartofi dulci
Preparare friptură din piept de rață.
Pieptul de rață se crestează pe partea cu piele, dar fără a o străpunge până la carne. Se freacă ușor cu sare grunjoasă și se trage la tigaia unsă cu puțin ulei de măsline, mai întâi pe partea cu piele, pentru 3 minute, apoi și pe partea cealaltă, alte trei minute. Se continuă prepararea pieptului de rață la cuptor, pentru 15 minute, apoi se păstrează acoperit, până în momentul servirii.
Citește și: Rețeta Spaetzle cu piept de rață și salată fructată
Preparare granitură de portocale cu cartofi dulci.
Cartofii dulci se curăță, se toacă cuburi și se fierb în apă cu sare și puțin cimbru, apoi se transformă în piure, adăugând și unt. La final se amestecă cu marmelada de portocale și se mai asezonează cu cele necesare, după gust.
Pieptul de rață se feliază subțire și se servește alături de piureul de cartofi dulci cu marmeladă de portocale, brânzeturi, căpșuni și salată verde.
Spor la preparat rețeta de friptură din piept de rață cu portocale și cartofi dulci și poftă bună la savurat!
Idei de salate sănătoase și gustoase cu legume și fructe de toamnă... Cotlete de porc cu varză acră. Reţeta lui Vlăduţ de la Neatza cu Răzvan şi Dani...