Live acumSacrificiul
Prime Time 20:30X Factor

Rețeta Spaetzle cu piept de rață și salată fructată

Atunci când optezi pentru o gamă variată de ingrediente delicioase, pentru una dintre mesele principale ale zilei, așa cum veți vedea în rețeta Spaetzle cu piept de rață și salată fructată, aprecierile celor ce o vor savura vor fi maxime.

Spaetzle cu piept de rață și salată fructată

Pastele pot fi alegerea perfectă pentru a prepara o garnitură la orice friptură, iar spaetzlele sunt cu atât mai delicioase pentru că sunt cu ou și se asortează perfect cu restul ingredientelor alese.

Iată care sunt igredientele pentru rețeta Spaetzle cu piept de rață și salată fructată:


  • 1 kg piept de rață cu piele și grăsime
  • sare
  • 250 g spaetzle
  • 50 g fistic
  • 250 g smochine
  • puțin unt
  • 1 lingură miere
  • 250 g salată de câmp
  • 1 buc. sfeclă roșie
  • ulei de măsline
  • oțet
  • brânză brie pentru servit
  • semințe de rodie pentru decor

Mod de preparare pentru rețeta Spaetzle cu piept de rață și salată fructată

Preparare friptură din piept de rață.

Se crestează pieptul de rață pe partea cu piele, dar fără a o străpunge până la carne și se așază într-o tigaie rece, cu partea cu piele în jos. Se rumenește la foc mediu pentru 5 minute pe partea cu piele, apoi pentru încă 5 minute întors pe cealaltă parte. Nu se condimentează decât cu sare. Pieptul de rață astfel preparat se păstrează la cald, acoperit, până în momentul servirii când se va felia frumos.

Citește și: Rețeta Piept de rață cu sos de vin roșu cu vișine și piure de morcovi

Preparare spaetzle.

Spaetzlele se fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet, se scurg și se trag la tigaie în grăsimea rămasă de la prepararea pieptului de rață. Se mai adaugă și puțin unt, dacă nu este grăsime suficientă. Apoi se presară peste spaetslele trase la tigaie, puțin fistic măcinat, grosier.

Citește și: Cum putem prepara o rețetă simplă din două tipuri de varză cu bacon și spaetzle?

Preparare salată fructată.

Smochinele se spală, șe șterg bine și se taie în jumătăți. Cu ajutorul unei pensule de patiserie, se ung cu miere și se rumenesc ușor la cuptor pentru câteva minute.

Sfecla roșie se curăță de coajă și se dă pe răzătoare, crudă, apoi se asezonează cu un dressing din sare, ulei de măsline și oțet, după gust. La fel se va asezona și salata verde.

Se servesc delicioasele spaetzle cu piept de rață și salată fructată, alături de niște brânză brie care se potrivește cu smochinele, dar și niște semințe de rodie, pentru un contrast de gust și culoare.

Spor și poftă bună!

Recomandari