Fursecuri sub formă de bulgărași cu glazură de ciocolată albă și fistic. Rețeta lui Vladuț la Super Neatza, 9 decembrie 2021
În ediția din 20 decembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al emisiunii a preparat o rețetă de fursecuri sub formă de bulgărași cu glazură de ciocolată albă și fistic.
Publicat: Luni, 20 Decembrie 2021, 15:16 | Actualizat: Miercuri, 23 Februarie 2022, 10:07Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, iar gospodinele sunt în căutare de rețete de fursecuri, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, alături de chef Roxana Blenche, preparat o rețetă de fursecuri sub formă de bulgărași cu glazură de ciocolată albă și fistic” pe care i-a denumit Bulgărași magici”. Este un desert de iarnă și de sărbătoare.
Roxana Blenche a preparat o rețetă de mic dejun englezesc și o altă rețetă de gustare cu guacamole, ouă poșate, bacon crocant și somon fume.
Pe aceeași temăUrmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi aceste minuate fursecuri pentru sărbătorile de iarnă.
Fursecuri sub formă de bulgărași cu glazură de ciocolată albă și fistic - Ingrediente
- 350 gr făină
- 250 gr unt
- 250 gr nuci pecan măcinate fin
- 50 gr zahăr pudră
- coaja de la 1 lămâie
- 1 praf de sare
- 1 ou + 1 gălbenuș
- 100 gr coajă de portocală confiată
- 200 gr ciocolată albă
- 200 gr fistic mărunțit
Fursecuri sub formă de bulgărași cu glazură de ciocolată albă și fistic - Mod de preparare
Pentru reușita acestor delicioase fursecuri trebuie să ținem cont de câteva reguli importante.
În primul rând este necesar să alegem ingrediente de calitate, cum ar fi un unt cu peste 80% procent de grăsime, și ciocolată albă de calitate.
În al doilea rând, pentru a obține un aluat fraged compact, untul trebuie să fie rece, de la frigider, atunci când îl adăugăm în aluat.
Cum se prepară aluatul pentru fursecuri bulgărași
Se amestecă într-un bol: făina cu zahărul pudră, nucile pecan măcinate fin și un praf de sare. Apoi se adaugă untul rece tăiat în cuburi, oul întreg și gălbenușul, precum și coaja de portocală confiată și tăiată în cuburi mici.
Se amestecă rapid toate ingredientele până când se obține un aluat compact și nelipicios. Aluatul se împachetează în folie și se dă la rece pentru cel puțin 30 de minute.
După acest interval de timp, se scoate aluatul, se modelează în biluțe neuniforme care se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă tava cu fursecurile bulgărași la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade, nu înainte de a încălzi cuptorul.
După coacere, se lasă fursecurile să se răcească pentru a se putea glazura.
Pentru glazură se pune într-un bol ciocolata albă, ruptă în bucăți mici. Bolul se așază peste un vas cu apă fierbinte, dar fără a atinge apa. Se amestecă ciocilata din bîol până când se topește și devine ușor fluidă.
Pe aceeași temăFursecurile se trec cu partea de deasupra prin ciocolată, se așază pe platou și se decorează cu fistic tocat mărunt.
Pentru mai multe detalii despre rețeta de fursecuri sub formă de bulgărași cu glazură de ciocolată albă și fistic, dar și pentru a afla detalii despre rețetele preparate de Roxana Blenche, accesați materialul video de mai sus.