Mâncare de mazăre cu broccoli și somon. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 1 martie 2022
În ediția din 1 martie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit două rețete și anume: o rețetă de macaroane cu brânza și o rețetă de mâncare de mazăre cu broccoli și somon.
Publicat: Marti, 01 Martie 2022, 18:37 | Actualizat: Duminica, 05 Noiembrie 2023, 08:48Pentru una dintre mesele principale ale zilei, chef Nicolai Tand, a preparat în ediția din 1 martie 2022, de la Super Neatza o delicioasă mâncare de mazăre cu broccoli și somon.
Este o mâncare sănătoasă cu multă mazăre preparată în unt împreună cu bucăți mici de șuncă afumată, dar și câteva bucăți de broccoli. Mâncarea va fi servită cu somon marinat și ușor rumenit la tigaie.
Pe aceeași temăUrmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o astfel de mâncare gustoasă și hrănitoare.
Mâncare de mazăre cu broccoli și somon - Ingrediente
- 300 gr mazăre
- 3-4 bucăți de broccoli
- 50 gr unt + 1 linguriță de ulei
- 150 gr șuncă afumată
- 2 buc ceapă esalota
- 2 căței de usturoi
- sare și piper
- puțină apă
- Pentru marinarea și prepararea somonului:
- 350 gr somon
- ulei de măsline
- suc de lime
- sare și piper
- 1 ceapă esalota
- 2 căței de usturoi
- 2 crenguțe de cimbrișor
- 20 gr unt
Mâncare de mazăre cu broccoli și somon - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea somonului care va sta un timp la marinat.
Pentru a prepara marinada se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se amestecă cu ulei de măsline și suc proaspăt de lime. Se adaugă sare și piper, dar și câteva crenguțe de cimbrișor.
Somonul se curăță de oase și de piele, se taie în bucăți mai mici și se scufundă în marinadă. Se lasă la rece până când se prepară mâncarea de mazăre.
După acest interval de timp, se scurg bucățile de somon și se rumenesc ușor la tigaia cu puțin unt.
Cum se prepară mâncarea de mazăre cu broccoli
Se curăță ceapa esalota și usturoiul, se toacă mărunt și se pun la călit într-o tigaie cu unt și ulei de măsline. Nu se pune ulei mult, doar atât cât să se topească untul fără a se arde. Peste ceapă și usturoi se adaugă bucăți mici de șuncă afumată.
Mazărea se fierbe separat în apă doar cât să fie acoperită. Se adaugă peste ingredientele din tigaie și se mai continuă fierberea pentru 8-10 minute. Se adaugă și bucățile de broccoli și se potrivește gustul cu sare și piper.
Pe aceeași temăMâncarea de mazăre se servește garnisită cu bucățile de somon marinat și preparat la tigaie.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de mâncare de mazăre cu broccoli și somon, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului, acdesați materialul video de mai sus.