Neatza cu Răzvan și Dani, 14 iulie. Rețetă specială de gem de fructe exotice. Ce ingredient „secret” folosește maestrul Vlăduț
Maestrul Vlăduț a pregătit pentru telespectatori o nouă rețetă specială de gem de fructe exotice. În ediția de pe 14 iulie 2023 din Neatza cu Răzvan și Dani, acesta a dezvăluit ingredientul „secret” pentru un preparat care durează doar câteva minute. Iată ce pași trebuie să urmezi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 19 Iulie 2023, 10:46 | Actualizat: Miercuri, 19 Iulie 2023, 10:46- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Răzvan Simion alături de maestrul Vlăduț au adus pe micile ecrane ale publicului o nouă rețetă specială în ediția de pe 14 iulie 2023 din Neatza cu Răzvan și Dani. De data aceasta, oamenii de acasă au învățat cum să pregătească un gem de fructe exotice ca la carte, cât mai natural și lipsit de conservanți.
Pentru că este sezonul fructelor parfumate și savuroase, specialistul din platoul emisiunii a oferit o metodă rapidă prin care gospodinele pot face un preparat pe care toată familia o să-l iubească. De altfel, maestrul Vlăduț a scos la iveală și ingredientul „secret” al rețetei.
Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze orice bucătar atunci când își dorește să impresioneze cu un gem gustos și plin de aromă.
Rețetă de gem de fructe exotice. Sfaturile maestrului Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani, ediția din 14 iulie 2023
Potrivit specialistului de la Neatza cu Răzvan și Dani, rețeta pe care a prezentat-o în ediția de pe 14 iulie 2023 a emisiunii este realizată din fructe exotice, în mod special mango și ananas. Acestea trebuie tăiate cubulețe înainte de a fi puse pe foc.
„Voi prepara un gem delicios în doar 4 - 5 minute, folosind Zahăr Mărgăritar gelifiant 1 la 1. Asta înseamnă că pentru un kilogram se fructe o să folosesc un kilogram de zahăr gelifiant 1 la 1”, a explicat maestrul Vlăduț la început.
Astfel, se pun cuburile de fructe în vasul în care urmează să fie fierte, ca mai apoi să fie turnat Zahărul Mărgăritar. Se amestecă foarte bine și se lasă la fiert timp de 4 - 5 minute. Un lucru foarte important pe care gospodinele trebuie să-l știe este faptul că fructele își păstrează proprietățile pentru că nu sunt fierte foarte mult.
În plus, se pot adăuga și fulgi de cocos în gemul de fructe exotice pentru un miros puternic și savoare. Gemul se pune în borcan după fierbere, ca mai apoi acesta să fie depozitat în cămară.
Rețeta este una foarte simplă, care poate fi realizată rapid și fără prea multe ingrediente. Secretul preparatului sunt, de fapt, fructele gustoase și produsele de calitate înaltă de la Mărgăritar. De asemenea, zahărul gelifiant ajută ca fructele să își păstreze culoare și proprietățile. Astfel, cantitatea de vitamine din preparat este mult mai mare. Urmărește video de mai sus pentru a afla întregul proces.