Piept de rață cu sos de citrice și garnitură de varză roșie cu piure de vinete. Rețeta lui Chef Nicolai Tand la Super Neatza
Pentru a-i impresiona pe cei dragi cu preparate delicioase, hrănitoare și destul de simplu de preparat, Chef Nicolai Tand ne recomandă rețeta: Piept de rață cu sos de citrice și garnitură de varză roșie cu piure de vinete.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 02 Februarie 2021, 15:22 | Actualizat: Marti, 02 Februarie 2021, 17:24Chiar dacă ne sperie puțin multitudinea ingredientelor din rețeta lui Chef Nicolai: Piept de rață cu sos de citrice și garnitură de varză roșie cu piure de vinete, sau combinația dintre ele, matinalii ne-au asigurat că va fi un preparat peste așteptări de interesant și gustos.
Pieptul de rață preparat ca la carte și glazurat cu sos delicios de citrice, ușor acrișor, merge tare bine servit cu garnitura de varză roșie, dulce și piureul cremos de vinete.
Piept de rață cu sos de citrice și garnitură de varză roșie cu piure de vinete - Ingrediente
- 2 buc. piept de rață
- sare și piper
-
Pentru sos de citrice:
- 3 portocale
- 1 lămâie
- sos de soia
- oțet
- miere
- puțină ceapă
- cimbru
-
Pentru garnitura de varză roșie:
- 1 varză roșie
- 1 ceapă
- ulei
- unt
- sare și piper
- zahăr
- oțet
- cimbrișor proaspăt
-
Pentru piure de vinete
- vinete coapte și scurse
- ulei
- sare
-
În plus:
- baby morcovi
- sare și piper
- unt
- 2 căței de usturoi
- cimbrișor
- 4-5 cartofi pentru piure
- crunch de ceapă pentru decor
Mod de preparare pentru rețeta de piept de rață cu sos de citrice și garnitură de varză roșie cu piure de vinete
Preparare piept de rață.
Bucățile de piept de rață se crestează pe partea cu piele, așa încât să nu se stăpungă pielea până la carne. Se presară cu sare și piper se așază în tigaia rece, pe partea cu piele. Se rumenesc la foc mai intens pentru 3 minute, apoi se întorc și se rumenesc și pe a doua parte pentru alte 2-3 minute. Se continuă la cuptor pentru 15 minute, atât cât să rămână carnea roze în interior.
Preparare sos de citrice.
Se pune la călit în foarte puțin ulei de măsline o ceapă mică tăiată în cuburi. Se adaugă o linguriță de zahăr și puțin oțet. Când ceapa este caramelizată se adaugă sucul de citrice, puțină coajă de lămâie răzuită și puțin sos de soia. Se lasă la fiert până se reduce sosul consistent. Se potrivește gustul cu sare și piper, iar la final, după stingerea focului, se mai adaugă puțină miere.
Preparare garnitură de varză roșie.
Se pune într-o tigaie puțin ulei cu puțin unt și se călește ușor o ceapă tocată mărunt. Se adaugă varza tocată fideluță și se amestecă bine cu ceapa. Se lasă la preparat, la foc mic până se pătrunde foarte bine. Pe parcurs, se adaugă puțin sos de soia, puțin oțet și zahăr atât cât să se regleze aciditatea. Nu uităm nici sarea, piperul și puțin cimbrișor proaspăt, pentru o aromă deosebită.
Pe aceeași temăPreparare piure de vinete.
Vinetele coapte, scurse și tocate ca pentru salată se trag la tigaie cu puțin ulei. Se va amesteca continuu pentru a nu se arde. pe parcurs, se potrivește gustul piureului de vinete cu sare și piper. Piureul de vinete se lasă pe foc până când se evaporă tot lichidul din vinete și devine consistent și cremos.
Preparare morcovi sote.
Baby morcovii se prepară la tigaie cu puțin unt, foarte puțină apă, sare, piper, cimbrișor și 2 căței de usturoi. Se lasă la foc intens doar până se pătrund foarte ușor și se aromatizează de la celelalte ingrediente adăugate.
Se mai pregătește și un piure de cartofi după rețeta clasică, pentru a avea diversitate de gusturi și culori în farfurie.
Închipuiți-vă ce gust deosebit au toate aceste preparate, servite împreună!
Mai multe amănunte și sfaturi de la Chef Nicolai Tand, pentru reușita rețetei: Piept de rață cu sos de citrice și garnitură de varză roșie cu piure de vinete, dar și pentru a vă delecta cu momente amuzante din timpul emisiunii, accesați videoclipul de mai sus!