Rețetă de chiftele din pește cu sos de maioneză, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
Chef Nicolai Tand, așa cum ne-a obișnuit, prepară în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani, nu una ci două sau chiar trei rețete delicioase, folosind la ele și ingredientele rămase de la alte preparate, așa cum este cazul și acestei rețete de chiftele din pește cu sos de maioneză.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 27 Ianuarie 2021, 15:27 | Actualizat: Miercuri, 27 Ianuarie 2021, 17:25Pe principiul că nimic nu se aruncă și totul se recondiționează, îndrăgitul Chef Nicolai Tand de la Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat, printre altele, o rețetă de chiftele din pește cu sos de maioneză, folosind peștele preparat anterior și rămas prin frigider, dar și alte ingrediente ce-i completează gustul într-un mod armonios.
Peștele îl poate alege fiecare după propriul gust: păstrăv, somon, crap, macrou, etc.La fel și metoda de preparare: prăjit, pane, la cuptor, nu contează, important este să nu aibă oase.
Chef Nicolai Tand ne oferă multe idei de rețete culinare în care să folosim preparatele rămase prin frigider și a evita astfel risipa alimentară, pentru care suntem renumiți ca popor.
Pe aceeași temăIngrediente pentru rețetă de chiftele din pește cu sos de maioneză
-
Ingrediente pentru preparat chiftele de pește:
- 350-400 gr pește deja preparat
- 1 ceapă roșie, sau o ceapă de apă
- 2 căței de usturoi
- sare și piper
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 legătură de mărar verde
- 1-2 ouă
- 1-2 linguri de lapte
- puțină făină
- pesmet
- ulei pentru prăjit
-
Ingrediente pentru sos de maioneză:
- maioneză clasică
- muștar
- 1 cățel de usturoi
- puțin sos picant( sos de soia, sos chinezesc, etc)
Mod de preparare pentru rețetă de chiftele din pește cu sos de maioneză, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
Peștele deja preparat se toacă mărunt, la cuțit, la fel și ceapa curățată și usturoiul, dar și pătrunjelul verde și mărarul verde. Apoi se amestecă toate aceste ingrediente într-un vas, se adaugă 1-2 ouă, 1-2 linguri de lapte dar și făină cât să capete consistență și să se poată modela în forme de chiftele.
Compoziția rezultată se condimentează cu sare și piper, apoi se modelează chiftelele care se trec prin pesmet și se rumenesc în baie de ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, până capătă culoare aurie.
Chiftelele de pește se rumenesc rapid în uleiul încins, la foc mai intens, pentru a nu permite uleiului să intre în compoziție și s-o îmbibe. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante și se lasă la temperat și la scurs.
Între timp, se pregătește o maioneză după rețeta clasică, dacă nu o avem pregătită anterior, în care se adaugă un cățel de usturoi pisat, 1- 2 linguri de muștar și puțin sos picant, după gust.
Chiftelele de pește se trec prin sosul picant de maioneză în timpul servirii, acesta înnobilându-le armonios gustul. Se mai pot servi cu o salată verde, pentru un plus de prospețime.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de chiftele din pește cu sos de maioneză, gătită de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani, dar și pentru a nu pierde savoarea momentelor amuzante din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus!