Rețeta de mușchiuleț de porc în stil Wellington cu sos de maioneză și cremă de brânză, preparată de Vlăduț la Super Neatza
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o interesantă rețeta de mușchiuleț de porc în stil Wellington cu sos de maioneză și cremă de brânză.
Publicat: Luni, 05 Iulie 2021, 17:03 | Actualizat: Marti, 14 Martie 2023, 09:55- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ca de început de săptămână, Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la neatza cu Răzvan și Dani a preparat în cadrum matinalului o rețeta de mușchiuleț de porc în stil Wellington cu sos de maioneză și cremă de brânză, pe care o puteți încerca și voi acasă.
Rețeta este asemănătoare cu celebra rețetă de beef wellington, însă, după cum deja ne-a obișnuit, Vlăduț o reinterpretează și mai aduce mici modificări interesante pentru un plus de gust. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și voi celor dragi așa preparat gustos și spectaculos, perfect pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Pe aceeași temăRețeta de mușchiuleț de porc în stil Wellington cu sos de maioneză și cremă de brânză,- Ingrediente
- 1 buc. mușchiuleț de porc
- sare și piper
- puțin ulei
- 1 foaie de aluat foietaj
- 300 gr ciuperci champignon
- 300 gr ciuperci portobello
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- rozmarin
- ulei
- 1 linguriță de pesmet
- Pentru sos:
- 2-3 linguri maioneză
- 2-3 linguri cremă de brânză
- 2-3 castraveciori murați
- puțin tarhon proaspăt
Rețeta de mușchiuleț de porc în stil Wellington cu sos de maioneză și cremă de brânză - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea ciupercilor care trebuie să se răcească înainte de a le adăuga peste foaia de aluat.
Se curăță ciupercile de impurități, se șterg bine cu prosoape de hârtie umezite și se taie mărunt. Într-o tigaie cu ulei încins se călesc ciupercile împreună cu ceapa și usturoiul până se pătrund și se evaporă lichidul lăsat de ciuperci. Se asezonează cu sare, piper și tarhon verde și se lasă deoparte, la răcit.
Pe aceeași temăÎntre timp, se decongelează aluatul foietaj și se pregătește mușchiulețul de porc. Acesta se condimentează cu sare și piper și se sigilează la tigaia cu ulei încins, pe toate părțile. Se lasă la temperat, acoperit.
Se întinde foaia de aluat și se crestează la unul din capete cu un dispozitiv special de creat grilaje din aluaturi.
La celălalt capăt, până în crestături se întind ciupercile trase la tigaie, răcite și amestecate cu pesmetul. Acesta are rolul de a absorbi din lichidul ciupercilor. Peste ciuperci se așază mușchiulețul de porc și se rulează. Deasupra va veni frumos aluatul crestat în formă de grilaj. Se unge grilajul de aluat cu ou bătut și se transferă rulada din mușchiuleț de porc în stil wellington în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Pe aceeași temăPentru sos se amestecă maioneza cu crema de brânză și castraveciorii tocați mărunt și bine scurși. Se potrivește gustul cu puțin tarhon proaspăt, pentru un plus de aromă și prospețime.
Pentru mai multe detalii depre cum se prepară această rețeta de mușchiuleț de porc în stil Wellington cu sos de maioneză și cremă de brânză, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.