Rețetă de supă Tom Yum, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
Chef Nicolai Tand, a preparat la Neatza cu Răzvan și Dani o Rețetă de supă Tom Yum, din bucătăria thailandeză.
Publicat: Miercuri, 12 Mai 2021, 12:05 | Actualizat: Miercuri, 12 Mai 2021, 16:36Chef Nicolai Tand a pregătit în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o interesantă rețetă de supă Tom Yum, care conține creveți, ciuperci, diferite sosuri, dar şi alte ingrediente delicioase.
Supa Tom Yum sau Tom Yam este o supă thailandeză care se consumă fierbinte și acră, pe bază de creveți. Supa Tom Yum își are originea în Thailanda. Cuvintele „tom yam” au o anumită semnificație: Tom se referă la procesul de fierbere, în timp ce ignam înseamnă „amestecat”.
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu așa supă delicioasă din bucătăria thailandeză.
Rețetă de supă Tom Yum - ingrediente
- creveți
- ciuperci pleurotus
- sos de pește
- pastă din germeni de soia
- galanga
- zahăr brun
- supă de pui
- suc de lime
- frunze de lime
- lemongrass
- 1 ardei iute, roșu
- sare și piper
- coriandru proaspăt
Rețetă de supă Tom Yum - Mod de preparare
Se curăță creveții, iar carcasele se pun la fiert în apă cu sare și se face o supă. După fierbere, supa se strecoară și se amestecă cu supa de pui.
Între timp, se pun pastele de orez în apă rece și se lasă la hidratat pentru aproximativ 2 ore.
Pe aceeași temăÎn supa de pui amestecată cu supa de creveți se fierb ciupercile rupte în fâșii, se adaugă o lingură sos de pește, o lingură pastă din germeni de soia, sucul de lime și câteva frunze de lime rupte sau strivite pentru a-și degaja bine aroma. Se mai adaugă rondele de galangal, lemongrass, creveții și ardeiul iute tocat mărunt.
Se lasă supa Tom Yum să fiarbă pentru 5-6 minute, apoi se adaugă pastele de orez . Din nou se lasă supa să fiarbă până se hidratează bine pastele.
Dacă ai prin frigider lapte de cocos, sau smântână lichidă, poți potrivi gustul supei, spre final de fierbere, cu unul din aceste ingrediente.
Supa thailandeză Tom Yum se servește fierbinte, aromatizată cu coriandru proaspăt.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de supă Tom Yum din bucătăria thailandeză, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Chef Nicolai Tand, nu ezitați să accesați materialul video de mai sus.
Și pentru că se anunță zile călduroase și cum piața abundă de căpșuni parfumate, îți oferim cea mai simplă rețetă de înghețată de banane și căpșuni, preparată în casă.