Rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale, preparată de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
Chef Nicolai Tand a preparat la Neatza cu Răzvan și Dani o delicioasă rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale, cu care i-a răsfățat pe îndrăgiții matinali.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 08 Decembrie 2020, 12:19 | Actualizat: Joi, 27 Mai 2021, 16:48Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, i-a surprins pe matinali de data aceasta cu două rețete delicioase, un fel principal, adică o rețetă de paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră, dar și o rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale, foarte gustoasă și aromată.
Vedeți AICI rețeta de paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră, preparată de Nicolai Tand în platoul de la neatza cu Răzvan și Dani!
Pe aceeași temăIngrediente pentru rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale:
- Ingrediente pentru aluat de tartă:
- 250 gr făină
- 125 gr unt
- 1 gălbenuș
- 1 praf de sare
- 50 gr zahăr pudră
- Ingrediente pentru umplutură:
- 4 pere
- 200 gr zahăr
- 350 ml apă
- 2 batoane de scorțișoară
- 2-3 cuișoare
- esență de vanilie
- coaja de la o portocală
- 250 gr fulgi de migdale
- 1 ou + 1 albuș
- 2 linguri iaurt sau smântână
- 2-3 linguri zahăr
Mod de preparare pentru rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale
Se începe cu prepararea aluatului fraged de tartă, care trebuie să se odihnească o perioadă la rece, timp în care se pregătește și umplutura delicioasă de pere cu cremă de vanilie.
Preparare aluat fraged de tartă
Se cerne făina într-un vas și se amestecă cu un praf de sare și zahărul pudră. Apoi se adaugă untul ușor moale și se frământă cu vârfurile degetelor, până rezultă un aluat nisipos. Se adaugă gălbenușul și esența și se omogenizează compoziția. Dacă aluatul continuă să fie foarte nisipos, se mai pot adăuga 1-2 lingurițe de apă rece. Cu acest aluat se tapetează interiorul unei forme de tară de 24-25 cm și se dă la rece pentru 30 de minute.
Pregătire pere pentru umplutură și cremă de migdale
Se prepară mai întâi un sirop din apă cu zahăr, scorțișoară, cuișoare, esență și coajă de portocală. Se fierbe siropul pentru câteva minute să se topească zahărul și să se aromatizeze, apoi se adaugă perele curățate de coajă și cotoare ți feliate în jumătăți, sau sferturi. Se lasă perele în sirop 10-12 minute, doar atât cât să se pătrundă ușor și să se aromatizeze, apoi se scurg.
Între timp, se pregătește crema de migdale. Se bat ouăle cu un praf de sare și zahărul până devin spumoase, se adaugă iaurt sau smântână, apoi se încorporează migdalele măcinate fin. se opresc și câțiva fulgi de migdale pentru decor. pentru un plus de aromă, se adaugă și puțină esență de migdale.
Se scoate aluatul de tartă de la rece, se așază feliile de pere în interior și se toarnă deasupra crema de migdale. Se presată și câțiva fulgi de migdale pe deasupra și se coace tarta la 180 de grade pentru 20-30 de minute.
Delicioasa tartă cu pere și cremă de migdale de lasă să se tempereze, ca să se poată secționa frumos.
Pentru a nu pierde sfaturi și detalii importante în ceea ce privește prepararea rețetei de tartă cu pere și cremă de migdale, accesați și materialul video de mai sus!