Rețeta zilei la Super Neatza, 29 iulie 2021. Cartofi copți cu sos de usturoi și legume, rețetă preparată de Vlăduț
În ediția din 29 iulie 2021, de la Super Neatza, Vlăduț a pregătit o rețetă de cartofi copți cu sos de usturoi și legume, pe care a denumit-o "Cartofi copți cu mujdei magic".
Publicat: Joi, 29 Iulie 2021, 13:07 | Actualizat: Vineri, 30 Iulie 2021, 08:24- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vlăduț, bucătarul de la Super Neatza a preparat în cadrul ediției din 29 iulie 2021, o rețetă de cartofi copți cu sos de usturoi și legume, pe cât de simplă, pe atât de delicioasă.
Interesant la această rețetă este sosul de usturoi cu dovlecel și roșii, dar și modul de preparare al cartofilor. Are Vlăduț câteva trucuri pentru un gust deosebit al preparatelor, demne de luat în seamă.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și voi acest delicios preparat din bucătăria lui Vlăduț.
Rețetă de cartofi copți cu sos de usturoi și legume - Ingrediente
Din puține ingrediente ce se găsesc în orice piață, Vlăduț a pregătit un preparat delicios, pentru masa de prânz, sau cină.
Pe aceeași temăIngrediente pentru prepararea cartofilor:
- 500 gr cartofi albi
- apă
- sare și zahăr brun
- ulei de măsline
Ingrediente pentru sos de usturoi cu legume:
- 1 căpățână de usturoi
- 1-2 linguri de smântână
- 1 roșie mare, bine coaptă
- 1-2 dovlecei
- 1-2 buc. ardei gras
- pătrunjel verde
- ulei de măsline sau de floarea soarelui
- parmezan pentru servit
Rețetă de cartofi copți cu sos de usturoi și legume - Mod de preparare
Cele două preparate ce compun rețeta lui Vlăduț nu au moduri de preparare complexe și nici timp îndelungat.
Cum se prepară cartofii copți
Se spală bine cartofii pe coajă, se taie în jumătăți și se lasă 15-20 de minute în apă, pentru a mai elimina din amidon. Apoi se fierb în apă cu multă sare și puțin zahăr brun, doar până încep să se pătrundă ușor. Se scurg, se transferă într-o tavă și se stropesc cu ulei de măsline. Se mai presară sare peste ei, se pune în tavă și o ceașcă de apă și se dau la cuptor, la 200 de grade, până se rumenesc bine.
Cum se prepară sosul de usturoi cu legume
Foarte interesant este sosul de usturoi preparat de Vlăduț în acest mod. Este un sos dens și foarte gustos.
Pe aceeași temăÎn primul rând se răzuiesc dovleceii, se toacă în cuburi și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Când sunt bine pătrunși, se scurg și se lasă la răcit. Ardeii se coc și se curăți, ca pentru salata de ardei copți. Apoi se toacă mai mărunt. Usturoiul se curăță și se pisează cu sare grunjoasă, apoi se amestecă cu puțin ulei, ca la rețeta de mujdei. Roșia se curăță și se toacă în cuburi mici.
Când toate aceste ingrediente sunt pregătite, se amestecă într-un bol și se lasă la rece penteru a se întrepătrunde bine toate aromele.
Cartofii copți se servesc cu acest sos de usturoi și legume, dar și cu parmezan feliat subțire, sau răzuit.
Pentru mai multe detalii despre delicioasa rețetă de cartofi copți cu sos de usturoi și legume, dar și pentru a nu pierde momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus!