Antena

Supă cremă de morcovi cu lapte de cocos. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 21 februarie 2022

În ediția din 21 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul de azi al emisiunii, ne prepară o supă cremă de morcovi cu lapte de cocos, plină de culoare și savoare.

Publicat: Luni, 21 Februarie 2022, 17:52 | Actualizat: Vineri, 17 Februarie 2023, 08:45
Galerie de imagini
Porție de supă cremă de morcovi cu lapte de cocos într-o farfurie adâncă, de culoare albastră
Rețeta lui chef Radu Darie

Pentru că este luni, în bucătăria de la Super Neatza gătește chef Radu Darie care ne surprinde de fiecare dată cu rețete interesante și delicioase. În ediția din 21 februarie 2022 a emisiunii s-au gătit trei rețete, printre care și o delicioasă supă cremă de morcovi cu lapte de cocos. Chef Radu are un mod interesant de a prepara această supă cremă, prin care pune în valoare toate gusturile și aromele ingredientelor folosite. Supa cremă se prepară în tri etape.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare explicat pas cu pas, pentru a prepara și voi acasă această supă cremă plină de savoare și culoare.

Pe aceeași temă

Supă cremă de morcovi cu lapte de cocos - Ingrediente

Pe aceeași temă

Supă cremă de morcovi cu lapte de cocos - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea ingredientelor. Se curăță ceapa și feniculul și se toacă mărunt, se curăță morcovii și se taie în bucâți mai mici.

Într-o cratiță încăpătoare, așezată pe plita încinsă, se pune un cub de unt la topit. Se adaugă o ceapă tocată mărunt și puțin fenicul, de asemeni, tocat mărunt. Se amestecă puțin cele două ingrediente în untul topit, apoi se adaugă morcovii tocați în bucăți mici. Se lasă pe foc aproximativ 7-8 minute, agitând constant cratița pentru a se prepara uniform ingredientele.

Pe aceeași temă

Între timp, într-o tigaie se rumenesc semințele de chimen și boabele de coriandru pentru a-și degaja aromele. Apoi se adaugă în cratița cu ingredientele pentru supă cremă. Se amestecă pentru a se întrepătrunde toate aromele.

Recomandari A1

Peste ingredientele din cratiță se adaugă uleiul de măsline, puțină sare și se pune cratița la cuptor, la 150 de grade, pentru 20-30 de minute. Apoi se aduce din nou pe plita încinsă, se adaugă laptele de cocos și se mai fierb ingredientele, dar pentru foarte puțin timp. Se mai potrivește gustul cu sare, atât cât necesită.

Apoi se introduce blenderul și se pasează bine ingredientele.

Pentru reușita unei supe cremoase și consistente, fără a mai necesita trecere prin sită a ingredientelor, sfatul lui chef Radu Darie este să adăugăm în timp ce blendăm ingredientele, unt foarte rece tăiat în cuburi și apă fierbinte. Aceste ingrediente se adaugă treptat, până când obținem textura perfectă a supei cremă.

Pe aceeași temă

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de supă cremă de morcovi cu lapte de cocos, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la chef Radu Darie, accesați materialul video de mai sus.

Whatsapp LinkedIn
reteta lui vladutz chef Radu Darie super neatza salau reteta salau chec reteta reteta super neatza razvan simion ramona olaru
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Viaţa după potop, drama românilor sinistraţi în Valencia. "Nu mă gândeam în viaţa mea că în Spania se întâmplă aşa ceva, să nu primeşti ajutor imediat"
Citește și
Super Neatza, 1 februarie 2024. Lino Golden și Delia, detalii din culisele Power Couple România
Super Neatza, 16 septembrie 2023. Rețeta lui Cătălin Rizea: Gulaș
Super Neatza, 6 octombrie 2023. Rețeta lui Vlăduț: Tortul Strugurel
Super Neatza, 5 octombrie 2023. Rețeta lui Radu Darie: Sendviș cu smochine
Video recomandate
Video
Citește și