Supă de praz cu cartofi și cremă de brânză. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 28 februarie 2022
În ediția din 28 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie a preparat o rețetă delicioasă și interesantă de supă de praz cu cartofi și cremă de brânză.
Publicat: Luni, 28 Februarie 2022, 13:39 | Actualizat: Marti, 01 Martie 2022, 10:02- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă este luni, în bucătăria matinalului Super Neatza gătește chef Radu Darie, iar în ediția din 28 februarie 2022 a emisiunii a preparat, printre altele, o rețetă de supă de praz cu cartofi și cremă de brânză.
Este o supă cremă perfectă pentru un prânz gustos, într-o zi răcoroasă din sezonul rece și nu numai.
Pe aceeași temăUrmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al rețetei de supă cremă, pentru a o prepara și voi și a-i răsfăța pe cei dragi cu ea.
Supă de praz cu cartofi și cremă de brânză - Ingrediente
- 1 fir mare de praz
- 4-5 cartofi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2-3 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- 1 cub de unt + 1 linguriță cu ulei de măsline
- 400 ml smântână lichidă
- 300 gr cremă de bârânză
- 1 linguriță nucșoară măcinată
Supă de praz cu cartofi și cremă de brânză - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea ingredientelor. Se curăță ceapa, morcovul, prazul și cartofii. Ceapa se toacă solzișori și se pune la călit într-o cratiță cu unt topit în uleiul de măsline înfierbântat. Se adaugă și puțin ulei de măsline pentru a nu se arde untul.
Pe aceeași temăPeste ceapă, se adaugă rondele de usturoi, rondele de praz și morcovul răzuit. Se oprește o mică parte din praz pentru a-l transforma în chipsuri la final de preparare a supei.
Se amestecă bine ingredientele din cratiță, pentru a nu se arde, apoi se adaugă cartofii curățați și tocați în cuburi și apă fierbinte, atât cât să fie ingredientele acoperite.
Se fierb ingredientele la foc de intensitate medie, până când cartofii se strivesc. Apoi se trec prin bloender și se pasează foarte fin. Se adaugă smântâna lichidă și se omogenizează compoziția.
Supa cremă rezultată se mai fierbe câteva minute pentru a atinge din nou punctul de fierbere. În acest timp se asezonează cu pudră de nucșoară, sare și piper și se adaugă crema de brânză.
Pe aceeași temăPentru decor, se prepară într-o tigaie chipsuri de praz. Prazul se taie în fâșii care se trag la tigaia încinsă cu foarte puțin unt. Se adaugă în supa de praz cu cartofi și cremă de brânză pentru un aspect plăcut și un gust crunchy.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de supă de praz cu cartofi și cremă de brânză, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai gătit chef Radu Darie în cadrul îndrăgitului matinal, accesați materialul video de mai sus.
Și dacă adorați și voi rețetele de supă cremă, vă mai oferim o rețetă de supă cremă de cartofi dulci, aromată cu ghimbir și usturoi. Este gustoasă, consistentă și foarte hrănitoare.